2024. április 19. 06:33
KezdőlapMotoGPDokumentumfilm-sorozat indul a HRC 40. évfordulója alkalmából

Dokumentumfilm-sorozat indul a HRC 40. évfordulója alkalmából

A Honda Racing Corporation (HRC) 40. évfordulója alkalmából dokumentumfilm-sorozatot indít a versenyzés hátteréről. Az 1. epizód a MotoGP sztárjával, Marc Márquezzel foglalkozik.

1982. szeptember 1-jén alakult meg a Honda motorsport részlege, a HRC. Azóta (de már korábban is) számos győzelmet és világbajnoki sikert ünnepelhettünk a különböző sorozatokban és kategóriákban. Freddie Spencer, Wayne Gardner, Mick Doohan, Valentino Rossi és Marc Márquez voltak a japán gyártó legsikeresebb versenyzői.

A HRC más sorozatokban is nagy diadalokat ünnepelt. John Kocinski és Colin Edwards például több Superbike-világbajnoki címet nyert a Hondának. Legutóbb Ricky Brabec és Kevin Benavides nyerte meg a világ legkeményebb raliversenyét a Honda számára a Dakar-ralin 2020-ban és 2021-ben. Az ötszörös motokrossz-világbajnok Tim Gajser szintén a Hondával együtt szerezte meg az összes címét.

A 40. évforduló alkalmából – amelyet szeptember 1-jén, Misanóban ünnepelnek – a vállalat dokumentumfilm-sorozatot indított. Összesen hat epizódból áll. A novemberi valenciai MotoGP-idényzáróig kéthetente új epizód jelenik meg a YouTube-on.

A pénteken megjelent első epizód, a „Marc” a Honda gyári versenyzőjéről, a MotoGP világbajnokságon szereplő Marc Márquezről szól. A 2. epizód egyébként szeptember 9-én jelenik meg „Stefan” címmel.