2024. április 19. 16:36
KezdőlapMotoGPPol Espargaró: Márquez mindent figyelemmel kísér

Pol Espargaró: Márquez mindent figyelemmel kísér

Pol Espargaró napjai a Hondánál meg vannak számlálva. A gyári csapat pilótája jövőre a Tech3-GASGAS színeiben versenyez majd a MotoGP géposztályban, de előtte még aggódik a jelenlegi motorja miatt.

Spielbergben Pol Espargaró csak a 16. helyen ért célba, egy pozícióval megelőzve csapattársát, Stefan Bradlt, aki a sérült Marc Márquez helyett versenyez a Repsol Hondánál. Egyik gyári Honda-pilóta sem szerzett pontot. A világ legnagyobb motorgyártójának még sokat kell dolgoznia, hogy visszatérjen a dobogóra (utolsó dobogós helyezése: Pol Espargaró 2022-ben Katarban).

Bár Espargaró 2023-ban már nem a Honda versenyzője lesz, de a 31 éves versenyzőt az RC213V technikai fejlesztése foglalkoztatja.

„A Hondának többet kellene foglalkoznia a hátsó kereket érintő problémákkal. Nemcsak a tapadás és a kigyorsítás a gond, hanem a kanyarok bejárata is kritikus. Nem tudok teljes fékerőt kifejteni, mert a hátsó kerék nagyon korán felemelkedik a talajról, ami jelentősen megnehezíti a dolgunkat.”

Amikor Marc Márquez a Red Bull Ringen vendégeskedett, képek készültek róla, amint beszélgetnek Espargaróval. Miről volt szó vajon?

„Ő minden versenyt figyelemmel kísért. Beszél a testvérével, aki szintén ugyanannál a gyárnál versenyez. Rendszeres eszmecserét folytat a szerelőivel is. Sokat gondolkodik azon, hogy mit lehet javítani, és hol vannak a problémák, velem is erről beszélt.Amikor panaszkodtam néhány dologra, igyekezett megoldással szolgálni.”