2024. március 29. 09:27
KezdőlapMotoGPHivatalos: Külön utakon folytatja Alzamora és a Márquez testvérpár

Hivatalos: Külön utakon folytatja Alzamora és a Márquez testvérpár

18 év után Marc és Álex Márquezt a továbbiakban nem a korábbi 125 köbcentis világbajnok Emilio Alzamora menedzseli, jelentette be szerdán az AC menedzsmentügynökség.

Amikor Marc Márquez tizenkét éves volt, a korábbi GP-pilóta Emilio Alzamora (1999-es 125 köbcentis világbajnok a Hondával) kezdett el foglalkozni a fiatal spanyol tehetséggel. Alzamora beíratta Márquezt a Monlau Competición nevű versenyiskolájába, hogy felkészítse a világbajnokságra. Később átvette testvére, Álex Márquez mentorálását is.

A Márquez testvérek szeretnék megköszönni Emiliónak az évek során végzett munkáját és az elkötelezettségét arra az időszakra vonatkozóan, amikor nagy sikereket értünk el. Miután hárman megbeszélték a dolgot, úgy döntöttek, hogy itt az ideje más utakra lépni, és egy új szakaszt kezdeni.” – olvasható a menedzsment sajtóközleményében.

Emilio Alzamora ezután hangsúlyozta:

„Életemnek egy fontos szakasza ér véget a Márquez testvérekkel. Először is szeretném megköszönni nekik a bizalmat, amelyet szüleik, Roser és Julià, belém helyeztek. Ez alatt a hosszú idő alatt együtt dolgoztunk mindkettőjükkel, és nagyszerű és felejthetetlen sikereket értünk el.”

„Nincsenek szavaim, hogy leírjam ezt a történetet. Amikor kezdtük, Marc tizenkét éves volt, én pedig alázatosan hozzájárultam minden tudásommal a pályafutásához. Voltak felejthetetlen és hihetetlen pillanataink, de voltak nehezek is, mint például a sérülések.” – magyarázta a Alzamora.

„Nincs kétségem afelől, hogy Marc visszatér a csúcsra ebben a most kezdődő új fázisban, hogy folytassa, és mindenekelőtt élvezze a szenvedélyét.”

Alzamora Álex Márquezhez is illő szavakat intézett, aki jövőre a Gresini csapathoz csatlakozik a Ducatinál.

„Ő egy példamutató sportember. Munkája, áldozatkészsége és professzionalizmusa vezetett oda, hogy kiérlelje nagyszerű tehetségét, és kétségtelenül nagyon büszke vagyok mindarra, amit megadhattam neki, hogy álmai valóra váljanak. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb még hátravan.”