2024. március 29. 15:59
KezdőlapMotoGPRins a dobogóért küzdene Misanóban

Rins a dobogóért küzdene Misanóban

A Suzuki szokatlan felállásban indul a MotoGP misanói versenyén. Joan Mir bokasérülés miatt nem indul, Álex Rins és Kazuki Watanabe tartja a frontot a csapatnál.

A Suzuki év végén befejezi minden motorsport tevékenységét, és új vállalati stratégiákra koncentrál. Pár napja egyértelművé vált, hogy mindkét gyári versenyző maradhat jövőre is a MotoGP-ben. Míg Álex Rins az LCR Honda csapathoz igazolt, addig Joan Mir a Repsol Honda gyári csapatában szerepel majd a szupersztár, Marc Márquez mellett.

A Suzukinak azonban még hét MotoGP-hétvégét kell teljesítenie. Miközben Joan Mir lábadozik, Álex Rins tele van ambíciókkal a misanói futam előtt.

„Misano egy technikás pálya, de nagyon szórakoztató rajta motorozni.” – tisztázta a spanyol. „Az időjárás kicsit kiszámíthatatlan, lehet napos vagy viharos, vagy mindkettő, de a hangulat mindig fantasztikus.”

„Nagyon izgatottan várom, hogy felszálljak a GSX-RR-re, és mindent megtegyek egy jó eredményért. A múltban már voltak győzelmeim és dobogós helyezéseim Misanóban, de a királykategóriában még nem. Meglátom, mit tehetek.” 

Livio Suppo csapatfőnök is izgatottan várja Misanót:

„Ennek a pályának különleges hangulata és atmoszférája van, amely eltér a naptárban szereplő többi helyszíntől. Mindig jó itt lenni. Sajnos a mi versenyhétvégénk egy kicsit más lesz, mint a többi: Joan nem lesz ott, mert lábadozik. Helyette Watanabét köszönthetjük. Álex mindig nagyon motivált, hogy a legjobb eredményt érje el. Keményen fogunk dolgozni, mint mindig.”