szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPQuartararo: Ennek így nincs értelme

Quartararo: Ennek így nincs értelme

A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo folyamatosan az élcsoportban volt pénteken Misanóban. A két szabadedzés után a francia az 5. helyen áll az összesített időmérőn.

- Hirdetés -

A világbajnokságot vezető Fabio Quartararo a MotoGP géposztály pénteki FP1-es szabadedzésén a legjobb időt motorozta. A Yamaha versenyzője azonban hamar rájött, hogy melyik gumi volt jó neki, és melyik egyáltalán nem. A délutáni második edzésen 0,3 másodpercet veszített Enea Bastianinivel szemben.

“Elég jól ment minden. Sajnos volt egy kis problémám a gumikkal, ezért nem tudtunk jelentősen javítani.” – mondta a francia.

- Hirdetés -

“Elégedett vagyok a tapadással. 15 vagy 16 kör alatt ugyanolyan az időket motoroztam. Nagyon jól érzem magam.”

“Szombaton lépnünk kell egyet előre. Reggel egész jól ment, de a lágy első gumival nem tudtam megbirkózni. Ezért bementem a bokszba, és hangsúlyoztam, hogy ennek így nincs értelme. Nagyon gyorsan a határon voltam, ezért a közepes első gumit vettük fel, aztán minden rendben volt.”

Pecco Bagnaia vegyes napot fogott ki a 4,226 km-es pályán. Először Álex Márquez útjába került, majd délután bukott. A Honda versenyzőjével szembeni sportszerűtlen viselkedéséért  három helyes rajtbüntetést kapott.

“Természetesen ki kell használnunk Pecco büntetését. Mindenből a legjobbat kell kihoznunk. Persze, hogy kár érte, de jó nekünk.” – jegyezte meg Quartararo.

Marc Márquez úton van Misanóba. A Honda sztárja kedden tér vissza az RC213V-re, hogy részt vegyen a teszten. A Yamaha sztárja így nyilatkozott:

“Remélem, hogy hamarosan újra harcolhat velünk. Talán a vörös armada tervét is tönkreteheti egy kicsit. Számomra nagyszerű hír, hogy visszatér. A teszt segítségével megnézheti, hogy a válla hogy van. A kétnapos tesztelés után ő és mi is világos képet kapunk arról, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne a jövőben.”

Misano fekszik a franciának, de vajon ez elég?

“Tudom, hogy nagyon gyors vagyok itt, de a versenyen aztán sajnos soha nem sikerül az élre kerülnünk, mert gyakran akadnak problémák az első gumival. Keményen kell dolgoznunk a szezon ezen szakaszában, hogy elkerüljük ezeket a problémákat.”