2024. április 25. 14:21
KezdőlapMotoGPQuartararo: Ez kiábrándító

Quartararo: Ez kiábrándító

A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo számára csalódással ért véget a szombati nap. Csak a 8. helyről vághat neki a vasárnapi futamnak, ami kemény feladat a francia számára.

Fabio Quartararo tempója a vasárnapi misanói futamra nagyon ígéretes. A Yamaha versenyzője azonban nem jutott tovább a 8. helynél a MotoGP második szabadedzésén a 4,226 km-es pályán szombaton. Összesen hat Ducati-pilóta indul előle, valamint Maverick Viñales az Apriliával.

„A körülmények nagyon nehezek voltak, különösen azért, mert nem tudtuk kihasználni őket. Minden olyan szoros volt, sajnos nem tudtunk jó kvalifikációt teljesíteni. Ez volt a maximum, amit megtehettünk. Csalódott vagyok.” – fogalmazott Quartararo először röviden az interjúban.

„A körülmények miatt nem lehetett minden rázókövet kihasználni, például a 6-os kanyarban, így nem tudtam kamatoztatni a Yamaha erősségeit. A 6-os és 7-es kanyar között sok időt vesztettünk a kigyorsítás hiánya miatt, a 15-ös kanyarban is hiányzott a kanyarsebesség, mert nem érinthettük a szegélyköveket.”

„Ugyanazok a problémák, mint korábban. Egyre kevésbé érzem jól magam, gyorsan meg kell találnunk az okokat. Fogalmam sincs, hol előzhetnék. Ez a pályán különösen a kigyorsításokról és a féktávokról szól. Ausztriában tudtam előzni, de a manőverek kockázata rendkívül magas. Szóval jól kell rajtolnom, jó első kört kell mennem, és az első négy-öt kanyarban kell előre verekednem magam.”

A Q2-ben történtekről Quartararo így nyilatkozott:

„Azt hittem, hogy vizes edzés lesz. Még az esőgumival is rengeteget csúszkáltam. Mielőtt kimentem a pályára, megnéztem a rajtrácsot, teljesen vizes volt. Franco és én egyetértettünk abban, hogy slick-ekkel lehetetlen vezetni. Később sok időre volt szükségem, hogy megtaláljam a ritmust.”

„Mindig ugyanazokkal a problémákkal küzdünk. Ez kemény és kiábrándító. 100 százalékot és a legjobbamat adtam, de végül is ez csak a 8. helyet jelenti, még ha ez csak három tized lemaradás is. Tudom, hogy a tempóm jó a normális körülmények között.”