2024. április 25. 10:58
KezdőlapMotoGPBagnaia a világbajnoki címre hajt

Bagnaia a világbajnoki címre hajt

A MotoGP történetében még soha nem nyert Ducati-pilóta négy versenyt egymás után. Pecco Bagnaia ezt a bravúrt hazai versenyén, Misanóban érte el.

Micsoda lélegzetelállító utolsó kör! Bár Enea Bastianini hibázott, a győztes Pecco Bagnaiát és őt mindössze 0,034 másodperc választotta el egymástól a célban 27 kör után.

Bagnaia Assen, Silverstone és Spielberg után sorozatban negyedik futamgyőzelmét aratta, ami a MotoGP világbajnokságban még soha nem sikerült Ducati-pilótának. A világbajnokságban az olasz a harmadik helyről a második helyre lépett előre.

Most ismét nagy a remény a Ducatinál, hogy Bagnaia Casey Stoner után másodszor is elhozza a versenyzői bajnoki címet.

„Nem volt könnyű.” – mesélte Bagnaia.

„A verseny elején nem volt elég tapadásom. Maverick mögöttem hatalmasat ment, neki bizonyára több volt. Egyre jobban haladtam, az utolsó hat körben remekül éreztem magam a motoron. Nem hiszem, hogy egész pályafutásom során valaha is az utolsó körben mentem volna a leggyorsabb körömet. Ráadásul ebben a hőségben. Ez mutatja, hogy milyen kiváló munkát végeztünk.”

A 25 éves versenyző csak a futam után vette észre, hogy Bastianini milyen közel volt hozzá.

„Az egész verseny alatt éreztem, hogy valaki közvetlenül mögöttem van. Emiatt nem sokat gondolkodtam, megpróbáltam nagyon egyenletes tempót menni. Ezért zártam le az összes ívet. Úgy éreztem, hogy ez előzési lehetőséget nyitott volna a mögöttem lévő versenyzők számára.”

„A szezon második felében a lehető legtöbbet akarom kihozni a helyzetemből, és nem az összesített helyezésekre gondolok. Ha lehetőségem van a győzelemre, mindig megpróbálom azt megszerezni. A szezon elejéhez képest most gyorsak és következetesek vagyunk egy-egy versenyhétvégén.”