kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPRins: Sokkal jobb rajtpozícióra van szükségünk

Rins: Sokkal jobb rajtpozícióra van szükségünk

A Suzuki csapat számára nem sikerült rosszul a misanói verseny. Álex Rins a 7. helyen végzett, többre végül nem futotta neki. Enyhe fizikai problémákkal küzdött.

- Hirdetés -

A misanói MotoGP-futam sok bukással kezdődött. Álex Rins a 12. helyről vágott neki a 27 körös versenynek. A spanyol sokáig küzdött Jorge Martínnal, végül sikerült megelőznie, és a célban már csak kicsi volt a lemaradása az előtte motorozó Aleix Espargaróhoz képest. Rins a hetedik helyen végzett, tizenkét másodperccel lemaradva a futamot megnyerő Pecco Bagnaia mögött.

“A 4-es kanyarban egyenesen mentem, és letértem a pályáról. Emiatt elvesztettem a pozíciót Martín ellen. Két kör kellett ahhoz, hogy visszaszerezzem. Összességében elégedett vagyok. Jó volt a tempónk, a 12. helyről indultunk. A Ducati srácok most egy lépéssel előttünk járnak.”

- Hirdetés -

“A hiba után mindent megtettem, hogy visszatérjek. Sajnos közben elfáradtam és elfogytak a gumijaim.” – bosszankodott Rins.

“Sokkal jobban kell kvalifikálnunk, de ez nehéz. Ugyanaz, mint mindig. Remélem, hogy az olyan pályákon, mint Aragón vagy Malajzia, jobb rajthelyet érünk majd el.”

Rins hozzátette: “Nehéz volt számomra az első gumit kezelni. Sok kört mentem a lágy keverékkel. A keménnyel nem sokan, mert az edzésen buktam. A guminyomás a versenyen rendben volt.”