2024. április 26. 21:45
KezdőlapMotoGPQuartararo a határon megy, és úgy érzi, ez sem elég

Quartararo a határon megy, és úgy érzi, ez sem elég

Fabio Quartararo előnye harminc pontra fogyott Bagnaia előtt. A francia úgy érzi, nincsenek eszközök a kezében.

Nem kezdődött, majd nem is fejeződött be jól Fabio Quartararo számára a San Marinó-i Nagydíj. A francia csak a nyolcadik helyről vághatott neki a futamnak, és bár előre tudott jönni, csak az ötödik helyig. Mivel pedig Bagnaia negyedszer is nyert egymás után, a ducatis újabb 14 pontot harapott ki hátrányából.

Quartararo úgy érzi, fenyegetően közel vannak a riválisok, és ezek fenyegetően erősek is.

Azt nem mondom, hogy aggódom, de nyugodt sem vagyok” – ismeri el Quartararo. „Tudjuk azt, hogy jó versenyt futottam. De ez is csak egy ötödik helyre volt elég, 5 másodpercre az elsőtől. Szóval nem állunk jól. Az egyetlen dolog, amiben jobb voltam eddig Peccónál, az a konzisztens teljesítmény. Viszont rettenetesen lassúak vagyunk.

Quartararo úgy érzi, kockáztatnia kell. Ez viszont hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődik. „A határon megyek, nagyszerű formában vagyok. De ez sem tűnik elégnek. Vagy ha ennél még többet akartam volna, biztos, hogy a betonon végzem. Lehetetlen lett volna még előrébb végezni. Ez volt a teteje. Ki kell derítenünk, hogy ez miért volt.

Fabio Quartararo idén három futamon végzett az első helyen, miközben (most már) közvetlen riválisa, Bagnaia hat sikernél jár 2022-ben. Ami tényleg a francia javára dönt, az a kiegyensúlyozott teljesítmény, hiszen míg Bagnaia már négyszer is nullázott, addig ő egy kivételével minden futamon célba ért, ráadásul top 10 pozícióban.