szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPBagnaia: A Yamahával teljesen ellentétes irányba indultunk

Bagnaia: A Yamahával teljesen ellentétes irányba indultunk

Pecco Bagnaia idő előtt befejezte a misanói tesztet, és utána beszélt arról, hogy a Ducati milyen nagy célt tűzött ki maga elé a jövőre nézve.

- Hirdetés -

Miközben Fabio Quartararo szerda délután kettőkor ismét pályára gurult Misanóban, Francesco “Pecco” Bagnaia már válaszolt az újságírók kérdéseire.

Befejeztem a tesztet, ennyi.” – kezdte Bagnaia, aki szerdán a második helyen állt a teszt felénél, miután kedden a nap legjobb idejét futotta.

- Hirdetés -

A másfél napos tesztelés fő céljáról a Ducati gyári versenyzője így nyilatkozott:

“A Yamahával ellentétes irányba dolgozunk. Próbálunk egy kis kanyarsebességet találni, és olyan motort összerakni, amely jobban zárja az ívet a kanyar kijáratánál. Úgy gondolom, hogy jó munkát végzünk. Javulunk. A tavalyi évhez képest egy kicsit veszítettünk a tiszta sebességből, hogy több kanyarsebességet nyerjünk. Dolgozunk rajta, és ebbe az irányba haladunk.”

“A csúcssebesség biztosan fontos, de nem ez a legfontosabb. Minden megteszünk azért, hogy agilisabb és stabilabb motort kapjunk. A Yamaha sokkal jobb ebben, mint mi. Ők viszont a másik irányba dolgoznak, hogy több sebességet találjanak. A nagyobb végsebességgel talán veszít valamit a stabilitás és a kezelhetőség terén. Azt hiszem, jelenleg két különböző gondolkodásmóddal rendelkezünk.”

“Jelenleg csak a futóműre koncentrálunk, és arra, hogy jobban érezzük magunkat a motoron. Kívülről úgy tűnik, hogy a gép most tökéletes. A kanyarokban viszont rengeteg időt veszítünk. Dolgozunk rajta, és találtunk valamit ez ügyben.”