szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPMárquez: Az indulás Aragónban még kétséges

Márquez: Az indulás Aragónban még kétséges

A Honda gyári versenyzője, Marc Márquez azért érkezett Misanóba, hogy felkészüljön a MotoGP keddi és szerdai tesztjére. A spanyol leginkább a fizikai állapotára volt kíváncsi.

- Hirdetés -

Marc Márquez 100 napos szünet után kedd reggel tért vissza a Honda RC213V-re. 39 kört teljesített, és lemondott a délutáni kifutásról. Szerdán aztán a nyolcszoros világbajnok volt az egyik legaktívabb versenyző a mezőnyben, hiszen újabb 61 kört tett meg a 4,226 km-es pályán. Korlátozta magát a rövidebb futásokra, mivel elfogyott az ereje, és a fájdalom uralta a testét.

“Jól ment. Nagyon boldog vagyok, mert nagyon fontos volt számomra, hogy a második napot is túléljem. Különösen reggel volt jobb érzés menni. Délután valóban akadtak problémáim a karommal, mert az izmok már a végét járták.” – magyarázta Márquez.

- Hirdetés -

“Ennek következtében furcsa testhelyzetet vettem fel, ami fájdalmas volt. Aztán inkább kiálltam.”

“Minden a terv szerint halad. Pontosan úgy történt, ahogy az orvosok megjósolták. Számomra ez egy nagyon jó teszt volt. A Honda esetében én is sok mindent kipróbáltam a második napon, de még mindig sok a tennivaló.”

“Négy körös etapokat teljesítettünk. Mindig bemelegítettem két körrel, majd két gyors kör következett. Az utolsó próbálkozásom során hét kört tettem meg egymás után, hogy megértsem, hol van a határ. Rögtön észrevettem, hogy túl sok volt.” – mondta a Repsol Honda sztárja.

Ezért nem tudott döntést hozni arról, hogy indul-e az egy hét múlva esedékes Aragóniai GP-n.

“Most meg kell néznünk, hogyan viselkedik a karom a következő két-három napban. Két lehetőség van: A fájdalom vagy ott van, és ott is marad, vagy a fájdalom enyhül, és az izmok erősödnek.” – tisztázta.

“Tehát napról napra kell néznünk a dolgokat. Nyugodtnak kell maradnunk, és adnunk kell a karomnak még egy kis időt, hogy felépüljön.”

“Ahhoz, hogy gyorsak és versenyképesek legyünk, jobb motorra van szükségünk. A motoron természetesen szükség van egy bizonyos fizikai erőnlétre és következetességre is. Egy versenyhétvégén még inkább, mint egy teszten. Itt a bokszban néha-néha tudtam pihenni, ez a versenyen nem lehetséges. Ha készen állok, akkor újra versenyezni fogok.”