2024. április 25. 13:12
KezdőlapMotoGPBagnaia: A Yamahával teljesen ellentétes irányba indultunk

Bagnaia: A Yamahával teljesen ellentétes irányba indultunk

Pecco Bagnaia idő előtt befejezte a misanói tesztet, és utána beszélt arról, hogy a Ducati milyen nagy célt tűzött ki maga elé a jövőre nézve.

Miközben Fabio Quartararo szerda délután kettőkor ismét pályára gurult Misanóban, Francesco „Pecco” Bagnaia már válaszolt az újságírók kérdéseire.

Befejeztem a tesztet, ennyi.” – kezdte Bagnaia, aki szerdán a második helyen állt a teszt felénél, miután kedden a nap legjobb idejét futotta.

A másfél napos tesztelés fő céljáról a Ducati gyári versenyzője így nyilatkozott:

„A Yamahával ellentétes irányba dolgozunk. Próbálunk egy kis kanyarsebességet találni, és olyan motort összerakni, amely jobban zárja az ívet a kanyar kijáratánál. Úgy gondolom, hogy jó munkát végzünk. Javulunk. A tavalyi évhez képest egy kicsit veszítettünk a tiszta sebességből, hogy több kanyarsebességet nyerjünk. Dolgozunk rajta, és ebbe az irányba haladunk.”

„A csúcssebesség biztosan fontos, de nem ez a legfontosabb. Minden megteszünk azért, hogy agilisabb és stabilabb motort kapjunk. A Yamaha sokkal jobb ebben, mint mi. Ők viszont a másik irányba dolgoznak, hogy több sebességet találjanak. A nagyobb végsebességgel talán veszít valamit a stabilitás és a kezelhetőség terén. Azt hiszem, jelenleg két különböző gondolkodásmóddal rendelkezünk.”

„Jelenleg csak a futóműre koncentrálunk, és arra, hogy jobban érezzük magunkat a motoron. Kívülről úgy tűnik, hogy a gép most tökéletes. A kanyarokban viszont rengeteg időt veszítünk. Dolgozunk rajta, és találtunk valamit ez ügyben.”