2024. április 27. 00:20
KezdőlapMotoGPQuartararo: A motor inkább nyugodt, mint agresszív

Quartararo: A motor inkább nyugodt, mint agresszív

A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo ismét nagyon magabiztos volt a misanói teszt második napjának első edzése után, hiszen most már tudja, hogy a Yamaha jó munkát végzett a 2023-as M1 fejlesztése során.

Fabio Quartararo már kedden hangsúlyozta, hogy a 2023-as MotoGP-szezonra tervezett új motor tisztességes lépés a jó irányba. Ez a szerdai első edzésen Misanóban is beigazolódott, hiszen a végsebességi értékek valóban nem voltak semmik.

„Boldog vagyok. Megerősíthetjük, hogy a motor nagy előrelépést hozott. Reggel elkaptam Zarco szélárnyékát, és a végsebesség nagyon jó volt. 298 km/h, a szélárnyékban, de ha megnézzük az átlagsebesség adatait, akkor is erős volt.” – tisztázta a világbajnoki éllovas.

„Ha megnézzük a többi versenyző értékeit, nagyon sokat javultunk. Ezután az elektronikán is dolgoztunk, mert a motor karaktere kicsit más.”

„1:31.3-as időt mentem egy olyan gumival, amelyben már 26 kör volt. A végén új gumit tettünk fel, de észre sem lehetett venni, hogy az új volt. A tapadás mindenesetre teljesen más.”

„Ennek ellenére nagyon boldog vagyok, mert ez volt az első teszt az új prototípussal, és nagyon jó tempót mentem. A Yamaha még tovább akar javulni. Erre nem mondok nemet, ha van hova fejlődniük. Még csak szeptember van, van még néhány hónapunk az előszezoni tesztig.”

„A motor kicsit megváltozott, de még mindig otthon érzem magam rajta. A motor inkább nyugodt, mint agresszív. Ezen dolgoztunk, aztán délután az aerodinamikán is.”