2024. március 29. 11:43
KezdőlapMotoGPBRÉKING: Marc Márquez Aragónban visszatér a versenyzéshez!

BRÉKING: Marc Márquez Aragónban visszatér a versenyzéshez!

Bár ma reggel még kérdéses volt, hogy a katalán ász Marc Márquez mikor térhet vissza a versenyzéshez, a Repsol Honda kiadott egy sajtóközleményt, amiben tudatták: MARC MÁRQUEZ A HÉTVÉGI ARAGÓNIAI NAGYDÍJON ISMÉT VERSENYEZNI FOG!

A múlt heti, kétnapos misanoi tesztet, valamint az otthonában, illetve az aragóniai gokartpályán egy CBR600-as Hondával végzett felkészülését követően Márquez és a Repsol Honda csapat meghatározta a visszatérés időpontját: az Aragóniai Nagydíj lesz az!

Marc Márquez utoljára a május végén, Mugelloban rendezett Olasz Nagydíjon állt rajthoz. Ezután egy hosszú kényszerszünet következett az idei szezonjában, mivel az Amerikai Egyesült Államokba utazott, ahol ismét megműtötték a karját – amitől azt remélik, hogy visszanyeri a régi formáját. A műtétet szigorú pihenés és rehabilitáció követte, a karjának állapotát pedig rendszeresen vizsgálták. A legutóbbi vizsgálatok alapján azonban arra jutottak, hogy Marc visszatérhet az aktív versenyzéshez.

Márquez célja a hétvégi nagydíjon természetesen nem a jó eredmények hajszolása, hanem a versenykörülmények közötti motorozáshoz való visszaszokás lesz.

Marc ezt mondta a közösségi médiában közzétett videójában:
„Üdv mindenkinek! Széles mosoly az arcomon, ahogy láthatjátok! Ez azt jelenti, hogy ott leszek az Aragóniai Nagydíjon – természetesen versenyzőként! Miután beszéltem az orvosokkal és a csapattal, úgy láttuk, hogy a felépülésemet azzal segíthetem elő a legjobban, ha ezt motorozom, és minél több kilométert gyűjtök a jövő évre. Megfizethetetlen dolog, hogy ezt a Motorland Aragónban rendezett nagydíjon, nézők előtt tehetem! A szurkolásotok bizonyosan fel fog villanyozni engem az egész hétvégén. Alig várom a pénteket, hogy újra motorra ülhessek, és a gázt húzhassam!”