szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPMárquez alig várja a Mirrel közös munkát

Márquez alig várja a Mirrel közös munkát

Marc Márquez hosszú sérülési szünet után a hétvégén visszatér a versenyzéshez. Jövőre Joan Mir mellett fog versenyezni. Csak jót tud mondani leendő csapattársáról.

- Hirdetés -

Joan Mir kiváló hírnévnek örvend a paddockban. A 25 éves versenyző nyugodt és intelligens. A statisztikái magukért beszélnek: 2017-ben, második Moto3-as szezonjában tíz győzelemmel világbajnoki címet szerzett, majd a középső géposztályban újonc szezonjában a hatodik helyezéssel nyűgözte le a rajongókat, és 2019-ben felkerült a MotoGP-be.

A világbajnoki címet is megszerezte a királykategóriában töltött második évében – a 14 futamból álló szezonban 2020-ban, amelyben az idény összes futamának felét a dobogón zárta, és az első, valenciai futamot megnyerte. Tavaly hat dobogós helyezésnek és tíz további Top10-es helyezésnek köszönhetően a harmadik helyen végzett a tabellán.

- Hirdetés -

Idén nem mennek olyan jól a dolgok, mégis szerződtette a Repsol Honda, hogy 2023-ban Marc Márquez mellett versenyezzen. Hogy a Mir mennyire fog megbirkózni az új kihívással, még nem tudjuk. Marc Márquez mindenesetre már alig várja, hogy együtt dolgozhasson honfitársával.

A misanói teszt előtt a nyolcszoros világbajnok, aki Aragónban tér vissza a rajtrácsra, kifejtette:

“Mir az én szememben az egyik legjobb versenyző a piacon. Egyszerűen azért, mert rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyekre szükség van, amikor alkalmazkodni kell.” – kezdi Márquez.

“Akár különböző körülményekről, akár különböző motorokról van szó, ő mindig gyors, és nyert egy MotoGP-világbajnoki címet. Úgy gondolom, hogy nagyon erős csapatunk van, és hogy Mir és én az élen tudunk motorozni. Ehhez azonban a Hondával is együtt kell dolgoznunk, csak így érhetjük el a nagy célunkat, a világbajnoki cím megszerzését.”