2024. április 16. 14:22
KezdőlapMotoGPMárquez alig várja a Mirrel közös munkát

Márquez alig várja a Mirrel közös munkát

Marc Márquez hosszú sérülési szünet után a hétvégén visszatér a versenyzéshez. Jövőre Joan Mir mellett fog versenyezni. Csak jót tud mondani leendő csapattársáról.

Joan Mir kiváló hírnévnek örvend a paddockban. A 25 éves versenyző nyugodt és intelligens. A statisztikái magukért beszélnek: 2017-ben, második Moto3-as szezonjában tíz győzelemmel világbajnoki címet szerzett, majd a középső géposztályban újonc szezonjában a hatodik helyezéssel nyűgözte le a rajongókat, és 2019-ben felkerült a MotoGP-be.

A világbajnoki címet is megszerezte a királykategóriában töltött második évében – a 14 futamból álló szezonban 2020-ban, amelyben az idény összes futamának felét a dobogón zárta, és az első, valenciai futamot megnyerte. Tavaly hat dobogós helyezésnek és tíz további Top10-es helyezésnek köszönhetően a harmadik helyen végzett a tabellán.

Idén nem mennek olyan jól a dolgok, mégis szerződtette a Repsol Honda, hogy 2023-ban Marc Márquez mellett versenyezzen. Hogy a Mir mennyire fog megbirkózni az új kihívással, még nem tudjuk. Marc Márquez mindenesetre már alig várja, hogy együtt dolgozhasson honfitársával.

A misanói teszt előtt a nyolcszoros világbajnok, aki Aragónban tér vissza a rajtrácsra, kifejtette:

„Mir az én szememben az egyik legjobb versenyző a piacon. Egyszerűen azért, mert rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyekre szükség van, amikor alkalmazkodni kell.” – kezdi Márquez.

„Akár különböző körülményekről, akár különböző motorokról van szó, ő mindig gyors, és nyert egy MotoGP-világbajnoki címet. Úgy gondolom, hogy nagyon erős csapatunk van, és hogy Mir és én az élen tudunk motorozni. Ehhez azonban a Hondával is együtt kell dolgoznunk, csak így érhetjük el a nagy célunkat, a világbajnoki cím megszerzését.”