kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPA vörösök ismét lecsaptak - Versenyzői nyilatkozatok

A vörösök ismét lecsaptak – Versenyzői nyilatkozatok

A MotoGP első sora Aragónban a Ducati fennhatósága alatt áll: Pecco Bagnaia, Jack Miller és Enea Bastianini személyében. Fabio Quartararónak meg kellett elégednie a 6. hellyel a mai időmérő edzésen.

- Hirdetés -

A Ducati versenyzői verhetetlenek voltak a kvalifikáción, ez Aragónban ismét nyilvánvalóvá  vált. Hat Desmosedici került az első nyolc rajtkockába, megnehezítve a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo dolgát.

A pénteki két bukás és a Q1-en keresztül történő kitérő után Aleix Espargaró is a döntő pillanatban teljesített, az Aprilia gyári pilótája a 4. helyről indulhat egyik kedvenc pályáján. Csapattársa, Maverick Viñales a Q1-es bukásával elszúrta a jobb rajtpozíció esélyét.

- Hirdetés -

Az első sor versenyzőinek nyilatkozatai következnek:

Pecco Bagnaia: “Ez volt életem legjobb köre. Jól felkészültünk a versenyre, de Fabio is erős lesz, ezért is előnyös, hogy az élről indulunk.”

Jack Miller: “A pálya alacsony tapadási szintje miatt szombaton radikális változtatásokat eszközöltünk a motoron, ami sokat segített abban, hogy gyorsabb legyek. Keményen nyomtam a kvalifikáción, és örülök, hogy újra az első sorban állhatok. Remélem, nem követem el ugyanazt a hibát a versenyen, mint legutóbb Misanóban.”

Enea Bastianini: “Nagyon közel voltunk a pole pozícióhoz, de az utolsó körömben elkövettem néhány hibát, és próbáltam javítani. A verseny nagyon kemény lesz a gumikezelés és a pálya alacsony tapadása miatt, de már nagyon várom.”