2024. április 20. 01:27
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Elégedett vagyok magammal

Marc Márquez: Elégedett vagyok magammal

Marc Márquez 110 nap utáni visszatérése állt ma Aragónban a figyelem középpontjában. A spanyol a legjobb idejét a Kalex új alumínium lengőkarjával érte el.

Marc Márquez a nyolcadik helyen zárta a MotoGP mai első edzésnapját Aragónban, mindössze 0,359 másodperccel maradva el Jorge Martín legjobb idejétől az 5,077 kilométeres pályán.

„Elégedett vagyok, különösen a nap folyamán elért fejlődésemmel, mert a reggeli FP1-en elég rosszul éreztem magam. Nagyon nehezen találtam jó pozíciót a motoron” – mesélte a Repsol Honda gyári versenyzője.

„Nem éreztem jól magam. Délután jobb volt, már az elejétől fogva. A pozícióm jobb volt. Ez a pozitív hozadéka a mai napnak.”

„Még rengeteget kell dolgoznunk a motoron, mert egyértelmű, hogy vannak még gyenge pontjaink. Ettől eltekintve elégedett vagyok magammal. Most már alig várom a szombatot. Ma láttam, hogy a reggelek valamiért sokkal problémásabbak, mint a délutánok. Csak rövid kifutásokat végeztem, de elégedett vagyok az eredménnyel. Holnap sem fogok hosszú etapokat futni. Az erőmet a versenyre kell tartogatnom, ami 23 körös.”

Marc Márquez pénteken ismét két ijesztő pillanatot élt át, többször is megfogta a jobb vállát.

„Sejtettem, hogy itt nagyobb lesz a feszültség, mint a misanói teszten, ahol szinte mindig egyedül mentem. Friss gumikkal mentem, és a célegyenesben megcsúsztam. Elvesztettem az uralmat a hátsó kerék felett, majd meg tudtam fogni a motort. Ezután éreztem valamit a vállamon…. De ez normális. Mert az izomzat még nem elég ellenálló ahhoz, hogy az ilyen hirtelen mozdulatokat kezelni tudja.”

A spanyol elmondta, hogy a második edzésen ismét tesztelte a Kalex alumínium lengőkarját.

„A legjobb időmet ezzel értem el, de még ki kell derítenünk, hogyan viselkedik ez a lengőkar hosszabb távon, és melyik változat ad jobb tempót.”