2024. március 28. 15:02
KezdőlapMotoGPZarco: Marc Márquez túlzásba vitte ott

Zarco: Marc Márquez túlzásba vitte ott

Johann Zarco a nyolcadik helyen fejezte be a futamot Aragónban, ezzel fontos pontokat szerzett a bajnokságban, de a Ducati versenyzője nem elégedett az eredménnyel.

Johann Zarco remélte, hogy az 5. helyről rajtolva jó eredményt tud elérni, de a Pramac Ducati versenyzője csak a nyolcadik helyen látta meg a kockás zászlót. A 32 éves versenyző a futam nagy részében a hetedik helyen motorozott, de két körrel a vége előtt megelőzte márkatársa, Luca Marini.

„A nyolcadik hely nem felemelő, de jobb, mint amit legutóbb Misanóban elértem” – mondta Zarco. „Itt sokkal jobban éreztem magam, de egyszerűen nem voltam elég jó ahhoz, hogy a top3-at célozzam meg. Ugyanakkor feltételeztem, hogy képes leszek a dobogóért harcolni, de más íven motoroztam, mint a csoportomban lévő srácok, ezért voltak nehézségeim. Dolgozom ezen a problémán, ami nem is olyan egyszerű. Amikor volt egy erős szakaszom a versenyen, megelőztem Jorge-t, de ő azonnal kontrázott. Mehettünk volna Jackkel, de utána elhúzott tőlünk. Ha azon a ponton tudtam volna tartani a pozícióm, akkor az ötödik vagy hatodik hely is lehetséges lett volna.”

Zarcót is érintette a Marc Márquez és Fabio Quartararo közötti ütközés a rajt után. A franciának egyértelmű a véleménye.

„A rajtom jó volt. Az ütközés hirtelen jött, és keményen kellett fékeznem, hogy elkerüljem az érintkezést Fabióval. Rögtön észrevettem, hogy a burkolatának egy darabja beragadt Marc Hondájába. Ezért csúszott le a hátsó kereke az 5-ös kanyarban” – írta le Zarco. „Később láttam az incidenst Nakagamival a boxban. Marc ott túlzásba vitte a dolgot. Szeretem a stílusát, és már csütörtökön is mondtam, hogy nagyon erős lesz, de egy problémával a motorján nem kellett volna így mennie. Már az első körben kiváltotta a káoszt, és nem szívesen mondom ezt, mert nagyon kedvelem őt.”

Zarco ekkor még nem tudta Márquez magyarázatát. A spanyol azt mondta, hogy csak a 7-es kanyarban vette észre a problémát. „Akkor az ő szava az enyémmel szemben”mondta Zarco.