kedd, szeptember 27, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPPol Espargaró: Minden alkalommal azt érzem, highside lesz a vége

Pol Espargaró: Minden alkalommal azt érzem, highside lesz a vége

Pol Espargaró közel kilenc másodpercet veszített Álex Márquezhez képest Aragónban, így utóbbi zárt legjobb hondásként. Espargaró nem fűz sok reményt a jobb eredményekhez.

- Hirdetés -

Pol Espargaró számára gyermekkori álma rémálommá vált. A 31 éves katalán a Respol Honda gyári csapatánál 31 versenyen mindössze két dobogós helyezést ért el – egy második helyet Misanóban 2021-ben és egy harmadik helyet Katarban 2022-ben. A sikeres szezonkezdet után idén már csak egyszer sikerült az első 10-ben végeznie, Portimaóban a kilencedik helyen.

“Nem vagyok képes úgy vezetni a motort, ahogyan azt kell. Másrészt nem kapok semmit, ami segítene jobban alkalmazkodni a Hondához.”

- Hirdetés -

Espargaró csak a 18. helyre kvalifikálta magát a szezon 15. fordulójára Aragónban. Csapattársa, Marc Márquez ezzel szemben a tisztes 13. helyet szerezte meg visszatérő versenyzőként. Az első körben történt káosz után Espargaró a 14. helyen haladt, de ezt a pozíciót a verseny előrehaladtával nem tudta megtartani. Remy Gardnerrel csatázott a végső pontért. Espargaró végül sakkban tartotta az ausztrált, és a 15. helyen haladt át a célvonalon, kilenc másodperccel lemaradva Álex Márquez mögött, aki a legjobb Honda-pilóta volt a tizenkettedik helyen.

“Egyszerűen nem volt meg a sebességünk.” – árulta el  Espargaró.

“Nem érzem magam jól a motoron, sem a kanyar bejáratánál, sem a kijáratánál. Nem tudom alkalmazni a vezetési stílusomat, és egyszerűen gyenge és lassú vagyok. Nem jó érzés, amikor bemész a kanyarba, és minden alkalommal úgy érzed, hogy mindjárt jön egy highside.”