2024. április 25. 06:11
KezdőlapMotoGPBagnaia: Mindennek tökéletesnek kell lennie

Bagnaia: Mindennek tökéletesnek kell lennie

A Ducati gyári versenyzője, Francesco Bagnaia vasárnap nagy részben vezette a versenyt, de végül márkatársa, Enea Bastianini szerezte meg a győzelmet. Hogyan kezeli a nyomást a fiatal Rossi-növendék?

Pecco Bagnaia öt futammal a vége előtt újra harcban van a világbajnoki címért, mivel jelentősen csökkentette a hátrányát Fabio Quartararóval szemben a világbajnoki pontversenyben.

Hogyan kezeli Pecco a nyomást az olyan versenyeken, mint Aragón vagy Misano?

„A szezon kezdete óta megváltoztam. Most, amikor vezetek egy versenyt, csak a legfontosabb dolgokra gondolok” – hangsúlyozta a 25 éves versenyző.

„Mindennek tökéletesnek kell lennie. Már nem aggódom, ha egy versenyző csökkenti a mögöttem lévő távolságot. Idén már többször előfordult, hogy valaki közelebb került hozzám, ez a legnehezebb helyzet mentálisan”.

„Aragónban nagyon magamra koncentráltam, igyekeztem minden helyzethez alkalmazkodni. Ez segít abban, hogy a lehető legjobban, hiba nélkül teljesítsem a versenyt. Én magam csak a legfontosabb dolgokkal foglalkozom egy versenyen.”

„Már a 7. kanyarban tudtam, hogy Fabio kiesett, mert láttam őt a képernyőn, de ez nem változtatott a stratégiámon. Körről körre határoztam meg a tempómat, mert a rajt után észrevettem, hogy a tapadás nem ugyanolyan, mint az FP4-en volt. Nyugodt maradtam, és nagyon finoman kezeltem a gázt. Aztán apránként javultam. Tudtam, hogy csak Enea tudja még az én tempómat menni, mert csak ő és Fabio volt erre képes.”