2024. április 20. 18:38
KezdőlapMotoGPBagnaia: Ez az eredmény elfogadhatatlan

Bagnaia: Ez az eredmény elfogadhatatlan

A Ducati ásza, Francesco „Pecco” Bagnaia az esős kvalifikáción a 12. helyre esett vissza a rajtrácson, és most egy olyan problémán töri a fejét, amit még nem tudott pontosan meghatározni.

A világbajnoki favorit Fabio Quartararo (9. rajtkocka) és Pecco Bagnaia (12.) csak a 3., illetve a 4. sorból indul a MotoGP vasárnapi Japán Nagydíján. A gyári Ducati sztárja, Bagnaia még mindig csak tíz ponttal van lemaradva a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo mögött a tabellán.

Az olaszok bokszában most sok a találgatás.

Hogy őszinte legyek, nem tudtunk semmit sem ellenőrizni a gumikkal kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy valami nem működik, de tavaly mindig versenyképesek voltunk a vizes pályán. Az idei szezonban egyértelműen problémáink vannak az esőben.” – nyilatkozta Bagnaia.

„Biztos vagyok benne, hogy az adatok megadják a szükséges információkat. Ez az eredmény jelenleg két másodperces lemaradással és a 12. hellyel nem elfogadható. Tudni akarom, miért történt ez. Őszintén szólva, hiányzik az érzés, nem tudom belőni a határokat – általában vizes pályán versenyképes vagyok.”

„Az egyetlen jó dolog ma az volt, hogy már a Q2-be kvalifikáltam magam. Még a Moto2-es motorral is gyors voltam itt korábban. Mindenképpen javulni akarunk – a szintünk határozottan magasabb, még ilyen körülmények között is. Okosnak kell lennünk, és meg kell értenünk a gumik helyzetét a versenyre.”

„Holnap meg kell próbálnunk minél több versenyzőt megelőzni az első körben. A célom holnap is a győzelem lesz. A száraz pályán nagyon jó volt a tempóm pénteken. Ha vizes lesz az aszfalt, az már más lesz számomra. Persze az első kanyar itt most nem éppen könnyű.”