2022. december 03. 11:23
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: A teljes versenytávra még nem állok készen

Marc Márquez: A teljes versenytávra még nem állok készen

- Hirdetés -

A MotoGP szupersztárja, Marc Márquez három év után először szerezte meg a pole pozíciót. Ami ezzel kapcsolatban a legfontosabb számára, hogy: “Ez egy nagyon fontos lökést ad”.

“Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem a pole pozícióba. Ez csak egy pole, egy pole vizes pályán, de az előzmények ismeretében és abban a helyzetben, amiben a csapattal és a Hondával vagyunk – nagy nehézségekkel a 2022-es szezonban – ez nagyon jó hír számunkra.” – hangsúlyozta a Repsol Honda sztárja.

“Szükségünk van ezekre az apró eredményekre, ezekre a kis motivációs lökésekre és erre a kis levegőváltozásra a bokszban.”

- Hirdetés -

“Ez egy nagyon fontos lökés, különösen 2023-ra.” – erősítette meg Marc.

- Hirdetés -

“Amikor egy nehéz időszakon megyünk keresztül, egy hét vagy egy hónap még rendben van, de ha ez több hónapig elhúzódik, akkor könnyű minden tekintetben visszaesni. Ez nagyon fontos számomra, de a csapat és mindenki számára Japánban is. Tudjuk, hogy nehéz helyzetben vagyunk. Persze, hogy ez most vizes a pálya, de szükségünk van ezekre az eredményekre. Remélem, hogy szárazon is így megy majd, de jelenleg még nem állunk készen erre. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segít nekem abban, hogy újra a csúcsra jussak. Még nem tartok ott, ahol szeretnék lenni. Külön köszönetet szeretnék mondani a Hondának, mert keményen dolgoznak. Remélem, sikerülni fog.”

“Az FP2-ben úgy éreztem, hogy könnyen megyek, és jön a köridő. Így azt mondtam magamnak: “Oké, ha délután vizes lesz a pálya, akkor nagy esélyem van. Szóval ezt tettem. Megpróbáltam, és jó kört mentem. Nem vittem túlzásba, de elég volt ahhoz, hogy a pole pozícióban legyek.”

A holnapi versenynapon száraznak ígérkezik az időjárás, Márquez lát még esélyt a dobogós helyekre?

“Nem.” – legyintett.

“Vasárnap visszatérünk oda, ahol jelenleg vagyunk. Természetesen szeretnék az élen lenni, szeretnék a dobogóért harcolni, az első öt helyért küzdeni, de ennek még nem jött el az ideje.”

“Ha van egy kis esélyem, mindig megpróbálom. Mert ez vagyok én, és a karakterem ugyanaz, mióta a MotoGP-be jöttem, de a verseny nagyon hosszú lesz. Már pénteken éreztem, hogy itt Motegiben küzdeni fogok azért, hogy következetes legyek, és minden körben keményen húzzam a gázt.”

“Először meg kell várnunk az időjárást, aztán a gumikat, mert ott vannak kérdőjelek, aztán megpróbálunk jól rajtolni. Természetesen a gyors versenyzők megelőznek minket. Arról van szó, hogy megtaláljuk a helyünket, és megpróbáljunk egyenletes versenyt futni.”

“Ha a verseny tíz körös lenne, akkor azt mondanám, van esélyem, de 24 körre még nem állok készen. Már pénteken rájöttem erre. Nyugodtnak kell maradnom.”