2024. április 25. 07:09
KezdőlapMotoGPMarini: Erre nem számítottam

Marini: Erre nem számítottam

A Ducati versenyzője, Luca Marini pénteken Motegiben nagyon jól boldogult a motorral. Az olasz a szabadedzésen az 5. helyen végzett, mindössze egy tizeddel lemaradva az éllovas Jack Miller mögött – ez elképesztő számára.

Luca Marini összesen 27 kört tett meg a Ducati GP22-es motorjával pénteken a Mobility Resort Motegi pályán. Valentino Rossi féltestvére mindössze 0,136 másodpercet veszített leggyorsabb körén Jack Millerrel szemben, aki pénteken a legjobb időt futotta. A Mooney VR46 Racing Team versenyzője nagyon jól kezdte a japán hétvégét.

„Nagyon jól indult a hétvége, elégedett vagyok a helyezéssel. Olyan kicsi a különbség az éllovashoz képest, hogy erre nem számítottam. Az egész mezőny nagyon közel van egymáshoz, de az, hogy csak egy tizedre vagyok az élen állótól, hihetetlen számomra, mert ez az első alkalom, hogy itt motorozom.” – számolt be Luca Marini.

„Az elején nem volt túl könnyű. Különösen ilyen hosszú szünet után nehéz itt pályára gurulni. Érdekes lesz megítélni, hogy melyik gumit választjuk majd hátul, mert nem érzem jól magam a közepes hátsó gumikon. Pedig ez tűnik a legbiztonságosabb választásnak. A lágy gumival jobban éreztem magam, de csak néhány kört mentünk vele.”

„A kemény gumit is kipróbálnánk, de ha ma esik az eső, akkor nehéz lesz dolgozni vele a versenyre. Fontos, hogy már a Top10-ben vagyunk.”