2024. április 25. 02:23
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Pénteken minden volt a motor, csak nem versenyképes

Aleix Espargaró: Pénteken minden volt a motor, csak nem versenyképes

Az Aprilia világbajnoki reménysége, Aleix Espargaró is jó rajtpozícióból indul a MotoGP mai futamán. Beszél a személyes stratégiájáról és a benyomásairól a vizes Q2 után.

Aleix Espargaró a MotoGP világbajnoki címért harcoló három versenyző közül a legjobb helyezettként vág neki a japán futamnak. A katalán a 6. helyről kezdi meg a versenyt.

„A szombat egy pozitív nap volt, de egyben nagyon nehéz is, már az elejétől fogva. Nem csak a pozícióról szólt, ami jó, hanem a sebességről is az esőben. Nem igazán számítottam rá, hogy így lesz. Az első gyors körömön nagyot hibáztam az 1-es kanyarban, és három tizedet vesztettem. Különben nagyon közel lettem volna a pole-hoz. Ez szinte sokkolt, nem számítottam arra, hogy ilyen gyors leszek.” – kezdte Espargaró.

„Pénteken a motor minden volt, csak nem versenyképes. Ezután egy kicsit megváltoztattuk a sebességváltót, az egyensúlyt és az elektronikát is, hogy jobban kihasználjuk a motorféket. Így végül elég gyors voltam. Szóval pozitívan látom, és úgy gondolom, hogy a mai egy jó nap lehet számunkra. A pálya egy kicsit hasonlít Ausztriához a féktávok miatt, de itt sokkal erősebbnek érzem magam.”

„Nehéz lesz megérteni, hogy a srácok milyen gumikat fognak használni. Nem tudom, hogy a riválisainkat fogjuk-e másolni, vagy egy teljesen más döntést fogunk hozni.”

„Ma nyerni akarok. Nekem is jó esélyeim vannak, gyors vagyok – a motor elég jól működik. Oké, a rajtrácson egy kicsit furcsa a pozíció, de alaposan ki kell elemezni a helyzetet.”

„Nehéz most világos tervet készíteni a versenyre. Van valami a fejemben, de aztán a menet közben biztosan változik majd az elképzelésem.”