2024. április 19. 14:49
KezdőlapMotoGPBastianini: Kockáztattam. Ezt kellett tennem

Bastianini: Kockáztattam. Ezt kellett tennem

Enea Bastianini nem tudta a lágy hátsó gumiabroncsot a kívánt módon használni. Az előzés nehézkesnek bizonyult, különösen Pecco Bagnaia ellen.

„Jó versenyt futottunk, csak kár, hogy ilyen hátulról indultunk.” – összegezte Enea Bastianini.

A vizes kvalifikáción történt bukása után a négyszeres szezongyőztes csak a 15. helyről rajtolhatott, de a kilencedik helyével így is csak egy ponttal maradt le a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo mögött.

„Elég nehéz volt, mert az első gumiabroncs légnyomása nagyon gyorsan emelkedik, amikor mások mögött vagy. Ez megnehezíti a többi versenyző megelőzését – különösen fékezéskor. Pecco is előttem volt, akiről tudjuk, hogy nagyon-nagyon későn fékez. Nehéz volt.”

„Utána már rendben volt, amikor nem volt előttem annyi versenyző. A saját tempómat mentem, folyamatosan alacsony 1:46-os tempót, de a verseny utolsó részében nem voltam igazán gyors. Azt hiszem, az utolsó tíz körben a gumiabroncs jelentősen elkopott.”

„Három-négy körrel a vége előtt nagyon a határon voltam, hogy Peccóval és Fabióval tudjam tartani a lépést. Szóval kockáztattam, ezt kellett tennem, hogy közel legyek és megpróbáljak egy előzési manővert az utolsó körben.”

Bagnaia ezután egy előzési manőverrel próbálkozott Quartararo ellen, de a világbajnoki második helyezett végül bukott. Így nem volt több párharc a leendő Ducati gyári pilóták között.