2024. április 25. 18:15
KezdőlapMotoGPBezzecchi: Pecco jó barátom, a tempóm jobb lett volna

Bezzecchi: Pecco jó barátom, a tempóm jobb lett volna

A Ducati versenyzője, Marco Bezzecchi újabb top10-es helyezést ért el Motegiben. A MotoGP újonca a tizedik helyen végzett Japánban, de valójában gyorsabb is lehetett volna.

Marco Bezzecchi, a Mooney VR46 Racing versenyzője a 13. helyről indult a vasárnapi MotoGP futamon Motegiben. Az olasz jó versenyt futott, de amikor a Ducati gyári csapatának világbajnoki címvédője, Francesco Bagnaia mögé került, visszafogta magát.

Az olasz nem kapott utasítást a Ducatitól, de nem akarta veszélybe sodorni VR46-os Akadémiás barátját. Végül Bagnaia bukott, Bezzecchi pedig megelőzte Zarcót, és 16 másodperccel a márkatárs Jack Miller mögött ért célba. 20 futamból 16 után Bezzecchi a legjobb újoncként a 13. helyen áll.

„Nem volt rossz verseny. A gumiválasztás nehéz volt, mert korábban nem teszteltem a kemény gumit. Egyszer sem. Tudtuk, hogy túl kockázatos lenne a lágy gumival, mert a fékezés és a kigyorsítás itt túl kemény. A kemény gumit választottuk, szerencsére jó választás volt” – magyarázta az interjúban.

„Jól rajtoltam, aztán amikor Pecco mögé kerültem, nem akartam megkockáztatni bármilyen problémát”ismerte el a 23 éves versenyző. „Így hát mögötte maradtam. Amikor a csoport kialakult, tíz-tizenegy körrel a vége előtt észrevettem, hogy gondjaim vannak az első gumiabroncs nyomásával. Néhány métert vesztettem. Végül egy újabb top10-es eredményt sikerült elérnem a Zarcóval vívott csata után. Ez így rendben van.”

Könnyű volt előzni a versenyen? – kérdezték az ifjú olasztól. „Nagyon keményen fékeztem, ami lehetővé tette, hogy jó előzési manővereket mutassak be” – válaszolta a Ducati versenyzője. „Sajnos egy kicsit túl sokat gondolkodtam a versenyen. Pecco nagyon jó barátom, de az én tempóm jobb lett volna. Inkább nem támadtam meg. Ez a saját döntésem volt, Gigi nem mondott nekem semmit a verseny előtt.”