2024. április 25. 04:32
KezdőlapMotoGPÉrdemes volt ma korán kelni - Versenyzői nyilatkozatok

Érdemes volt ma korán kelni – Versenyzői nyilatkozatok

A Ducati gyári pilótája, Jack Miller elsöprő győzelmet aratott Motegiben. Marc Márquez épphogy lemaradt a dobogóról, Pecco Bagnaia az utolsó körben bukott.

Jack Miller kivételes teljesítményt nyújtott a Japán Nagydíjon. A Ducati versenyzője a futam elején átvette a vezetést, és apránként elhúzott a mezőnytől. Az ausztrál megszerezte negyedik MotoGP-győzelmét, az elsőt a 2021-es francia futam óta.

A dobogósok nyilatkozatai következnek:

1. Jack Miller: „Néha jól megy. A hétvége eleje óta nagyon jó érzésem volt. Csodálatos végre újra a világnak ezen a részén motorozni. A japán szurkolók fantasztikusak voltak ezen a hétvégén, szombaton még az esővel is dacoltak. A világ legjobb rajongói. Most jön a hazai versenyem, és néhány hét múlva az esküvőm is, egyszerűen elképesztő.”

2. Brad Binder: „Nagyon örülök a célba érkezésnek, mert az egész versenyen nagyon keményen küzdöttem. Ez volt az első futamom kemény gumikon, korábban még nem próbáltam. Volt néhány nehéz pillanatom a hátsó kerékkel a versenyen. Azonban ez volt a helyes döntés, mert a végén kifizetődött. Köszönöm a csapatnak, megérdemelték ezt a dobogót. Remélem, hogy idén több ilyen lehetőségünk lesz még.”

3. Jorge Martín: „Az utolsó dobogó már nagyon régen volt, így szuper büszke vagyok a csapatomra, a családomra és mindenkire, aki körülöttem van. Hihetetlen érzés itt állni. Ez a verseny különösen a hátsó gumikról szólt. A közepes gumit választottuk, de a kemény lett volna a legjobb választás, azon harcolhattam volna a győzelemért. Mégis, most már alig várom, hogy élvezzem a napot. Már nagyon várom Thaiföldet, ez egy nagyszerű pálya számomra. Köszönöm a rajongóknak.”