2024. április 19. 04:55
KezdőlapMotoGPMiller: Kisujjból kiráztam ezt a futamot

Miller: Kisujjból kiráztam ezt a futamot

Jack Miller úgy véli, élete versenyét teljesítette. Ezen kívül a Marc Márquez és Miguel Oliveira elleni fenomenális kettős manőverről is beszélt.

Jack Miller újra csúcsformában van, most, hogy a jövője már régen megpecsételődött. A 27 éves ausztrál 2023-ban a Red Bull KTM gyári csapatát fogja erősíteni.

A verseny után Miller élete versenyéről beszélt.

„Igen, ez az, 100 százalékban. Péntek óta hihetetlenül jól éreztem magam itt a motoron, elég könnyen ment és kisujjból kiráztam mindent.” – összegzett Miller.

„Szombaton reggel nagyon jól éreztem magam még az esőben is, de a kvalifikáció nem egészen a terv szerint alakult. Normális esetben mindig tudok harcolni a vizes pályán. Most viszont volt néhány problémám, és bosszús voltam.”

„Már tegnap is azt mondtam a fiúknak, hogy itt meg tudom nyerni a versenyt. Oké, ezt már többször is mondtam, de ezúttal igaz volt. Viszonylag könnyen el tudtam kapni a srácokat. Talán ez túl sokat mond, mert olyan srácok voltak, mint Márquez és Oliveira.”

Miller a 11-es kanyar bejáratánál egy mesés manőverrel megelőzte Marc Márquezt és Oliveirát.

„Képes voltam ott egy kicsit blokkolni az első kereket, és mégis mindent irányítani, nagyon mélyen tudtam fékezni, majd rendkívül jól kigyorsítani.”

„Hihetetlen volt, folyamatosan mosolyogva versenyeztem. Aztán a hátsó egyenesben kicsit görcsbe rándult az alkarom, ez némi nyomást vett le az ujjaimról, de nem volt gond. Addig tudtam 1:45-ös köröket futni, ameddig csak akartam. Soha nem gondoltam volna, hogy képes leszek így megnyerni egy nagydíjat, mindenkit megelőzni.”

„Ez egy csodálatos időszak az életemben. A kemény munka meghozta gyümölcsét. Az pedig, hogy a menyasszonyom a bokszban várt, mindent jobbá tett!”