2024. március 29. 08:29
KezdőlapMotoGPZarco: Egyik hiba jött a másik után

Zarco: Egyik hiba jött a másik után

Az egyik nagy vesztes vasárnap Motegiben Johann Zarco volt. A francia az első sorból indult a MotoGP futamán, de végül  nem jutott be a Top10-be.

Johann Zarco a rajtrács első sorába kvalifikálta magát szombaton Japánban. Vasárnap azonban a 4,8 km-es pályán az időjárás jobbra fordult. Nyárias meleg volt.

A Pramac Ducati pilótája a 2. helyről rosszul kezdte a versenyt. Aztán Viñales nehezítette meg a dolgát a 7. helyért folytatott csatában, így Zarco hibázott, ami visszavetette őt. Ugyanebben a körben újabb hibát követett el, így már nem volt az első tíz versenyző között.

Zarco végül a tizenegyedik helyen végzett.

„Nagyon kemény volt. Amikor az első öt körben megpróbáltam megelőzni Viñalest, elkövettem ezt a hibát. Aztán jött a többi is egymás után, túl sok pozíciót vesztettem. Ezután a hetedikről a 13. helyre estem vissza.”

„A Top10 végén lévő csoport is jó tempót diktált. Nem tudtam gyorsabban menni, hogy visszaszerezzem a pozíciókat.” – ismerte el Zarco.

„Sajnos az én hibám volt, de aztán a végéig mindent megtettem. Megpróbáltam megelőzni Bezzecchit a 10. helyért, de keményen küzdött, így nem sikerült.”

„Nagy különbségek vannak a mögöttes és az egyedül motorozás között. Nagyon megnehezíti az előzést. Ha előzni akarsz, akkor tényleg nagyon jól kell érezned magad a motoron.” – mutatott rá Zarco.

„Úgy tűnt, Jack remekül érzi magát, hihetetlenül jól ment. Továbbra is azon dolgozunk, hogy visszatérjünk az élmezőnybe.”