2024. március 28. 12:58
KezdőlapMotoGPBagnaia: Minden nap egy kihívás

Bagnaia: Minden nap egy kihívás

A Ducati sztárjának, Pecco Bagnaiának négy futam áll rendelkezésére, hogy bizonyítson. A burirami futamot a rajtrács első sorából kezdi meg.

Pecco Bagnaia a Ducati márkatársai, Marco Bezzecchi és Jorge Martín mögé volt kénytelen felsorakozni a MotoGP kvalifikációján. Míg a második helyezett az első sorból indul a vasárnapi futamon, addig a címvédő és világbajnoki éllovas Fabio Quartararo a második sorba, a negyedik helyre kvalifikálta magát. Aleix Espargaró, aki jelenleg hét ponttal van lemaradva Bagnaia és 25 ponttal Quartararo mögött, csak a 13. lett.

„A kvalifikáció elején egy kicsit megcsúsztam a hátsó gumi miatt, és túl kevés volt a tapadásom.” – jegyezte meg Bagnaia.

„A második próbálkozásnál már az első körtől kezdve jobban éreztem magam, és megpróbáltam egy tisztességes, de biztonságos kört teljesíteni. Ez egy kis időbe került. A pénteki és szombati eredményeket tekintve úgy gondolom, hogy versenyképesek vagyunk.”

A 25 éves versenyző örömmel látta, hogy honfitársa, Marco Bezzecchi megszerezte első pole pozícióját a MotoGP-ben:

„Minden nap egy kihívás. Sokat edzünk együtt, és mindig azt nézzük, ki a legjobb. Ma ő volt a legjobb, ő és mindenki a csapatából megérdemelte ezt a pole-t.”

„A többiek folyamatosan arra ösztönöznek, hogy fejlődjek. A Ducati összes versenyzője remekül megy. Természetesen a motor segít nekünk abban, hogy ennyire versenyképesek legyünk. Valójában az összes Ducati-pilóta minden egyes edzésen segíti egymást.”