2024. március 29. 10:22
KezdőlapMotoGPMartín: Lehet, hogy a végsőkig zajlik majd a csata

Martín: Lehet, hogy a végsőkig zajlik majd a csata

A Prima Pramac Ducati versenyzője, Jorge Martín szombaton Buriramban a második helyet szerezte meg a rajtrácson. A spanyol a leggyorsabb körén hibázott, de a versenyen többet akar.

Marco Bezzecchi meglepetésszerűen megszerezte a pole pozíciót a MotoGP szombati kvalifikációján Buriramban. Az olasz 1:29,671 perces idejével új körrekordot állított fel. Mögötte mindössze 0,021 másodperccel lemaradva következett Jorge Martín.

Martín, aki az előző héten dobogós helyezést ünnepelhetett a Japán GP-n, utólag elmesélte, milyen nehéz volt valójában a kvalifikáció.

„A célunk az volt, hogy a rajtrács első sorába kerüljünk. Jó a tempónk, és úgy gondolom, hogy vasárnap én leszek az egyik főszereplő. Sajnos a leggyorsabb körömön hibáztam. Aztán újra megpróbáltam, de sosem könnyű versenyképesnek lenni egy három körös gumival.” – mondta a spanyol a sajtótájékoztatón.

„Mindent beleadtam – 100 százalékot. Jó itt állni, boldog vagyok.”

Martínnak már nincs esélye a bajnokságban. Vasárnap felszabadultan versenyezhet?

„Igen, pontosan, a versenyen tudok kockáztatni. A rajt és az első két kör nagyon érdekes lesz. Szeretnék élni az esélyeimmel, a győzelem nagyon fontos számomra, de egy dobogós helyezésnek is örülnék. Sok Ducati-pilóta, valamint Fabio és Marc is erős lesz. Már csak a jó hátsó gumit kell kiválasztanunk.”

„Úgy gondolom, hogy maximum három-négy versenyző húzhat el az élen. A hőmérséklet miatt gondot jelent, ha más versenyzők mögött ragadsz. Lehet, hogy a pályán a végsőkig tartó csatát látunk.”