2024. április 20. 11:18
KezdőlapMotoGPBezzecchi: Nem számítottam erre a pole-ra

Bezzecchi: Nem számítottam erre a pole-ra

Marco Bezzecchi szombaton Buriramban szerzett pole pozíciójával ismét megörvendeztette a VR46-os csapatot.

Marco Bezzecchi meglepetésre a tizedik különböző pole-setter lett a MotoGP jelenlegi szezonjában Buriramban – ami újdonság a királykategóriában, amióta 1974-ben elkezdték a pole pozíciókat feljegyezni.

Bezzecchi karrierje során egyébként ez mindössze az ötödik pole pozíciója, mivel korábban a Moto3-ban és a Moto2-ben is kétszer szerezte meg a legjobb rajthelyet.

„Fantasztikus nap volt.” – lelkendezett a Mooney VR46 Racing Team versenyzője.

„Nem számítottam a pole pozícióra. A köröm jó volt, ezt tudtam. Aztán amikor bejöttem a parc fermé-be, nagyon meghatódtam – az egész csapattal és a srácokkal együtt. Ez egy nagyon jó érzés. Azért is örülök, mert nagyon jól dolgoztunk. Tegnap nem voltam túl gyors, de ma reggel tettünk egy lépést előre. A tempó tekintetében is nagyon versenyképes voltam.”

„A motorunk a tempó tekintetében is versenyképes, de arra készült, hogy mindig a határon menjek vele. Ez azért jó, mert nagyon tudsz koncentrálni arra, hogy mindig nyomd, fékezz minél később, és mindent tökéletesen csinálj. Jó tapadást kínál és nagyon erős a fékezésben – és a fékezési fázis nagyon fontos a mai MotoGP-ben. Szóval ez egy nagyon jó tulajdonsága a motornak.”

„A versenyre nehéz lesz hátsó gumit választani, mert a soft és a medium is jó. Az FP4-en jó érzésem volt a közepesen kemény keverékkel, jelenleg ez van a listám élén, de ezt nehéz megmondani. A legjobb versenyzők, mint Pecco, Jorge és Fabio [Quartararo], de Enea és Luca is nagyon, nagyon gyorsak – talán egy kicsit gyorsabbak nálam. Alaposan elemeznünk kell az adatokat, és talán találunk még valamit.”

Vajon Bez tájékoztatta már mentorát, Valentino Rossit a hihetetlen eseményről?

„Nem, még nem nyúltam az okostelefonhoz – válaszolta. „Este biztosan beszélni fogunk.”