2024. április 18. 13:12
KezdőlapMotoGPQuartararo: Az utolsó kanyarban lehet esélyem

Quartararo: Az utolsó kanyarban lehet esélyem

„A maximumot nyújtottam.” – hangsúlyozta Fabio Quartararo szombaton Buriramban. A MotoGP világbajnokság éllovasa azonban a kvalifikáción nem tudott a 4. helynél többet kiharcolni a Ducati fölényével szemben.

„Nyomtam, mint mindig, de ma nehéz volt.” – sóhajtott Fabio Quartararo a burirami kvalifikációs nap után.

„Úgy éreztem, hogy nagy a potenciálunk, különösen a tempó tekintetében. Használt gumikkal mentem ki a pályára, és elég gyorsnak éreztem magam. Az időmérőn 100 százalékot adtam, de tudjuk, hogy a motorral sok helyen a határon vagyunk. Tudjuk, hogy mennyit veszítünk az egyenesekben az 1-es és 2-es kanyar között, majd a 3-as és 4-es kanyar között, de így is a maximumot nyújtottam.”

A világbajnoki éllovasnak úgy tűnik, megvan a tempója ahhoz, hogy a 26 körös versenyen a győzelemért harcoljon. De hol tud előzni vajon?

„Az utolsó kanyarban.” – nem kellett sokáig gondolkodnia.

„Ez az egyetlen hely, ahol kipróbálhatok valamit. Nagyon jól érzem magam a 9-es és a 10-es kanyarban, különösen utóbbiban tudom felvenni a sebességet, és rákészülni az utolsó kanyarra – nem csak az utolsó körben.”

„Elégedett lennék a 3. vagy 4. helyezéssel a futamon. Ha meg tudnám tartani a pozíciómat, az jó lenne.” – mondta Quartararo.