2024. április 18. 14:54
KezdőlapMotoGPA világbajnokság egyre szorosabb - Versenyzői nyilatkozatok

A világbajnokság egyre szorosabb – Versenyzői nyilatkozatok

A KTM versenyzője, Miguel Oliveira diadalmaskodott Buriramban Jack Miller és Pecco Bagnaia előtt. Mivel Fabio Quartararo nem volt elég gyors, a bajnoki címért folytatott küzdelem ismét nyitott.

A heves esőzések miatt Buriramban 55 percbe telt, mire végre elkezdődhetett a MotoGP futam. 26 fokos melegben és helyenként sok vízzel a pályán 76 856 néző előtt vette kezdetét a thai futam.

Miguel Oliveira a második helyre küzdötte fel magát a futam korai szakaszában. A verseny felénél a portugálnak sikerült megelőznie a vezető Jack Millert. Ahogy Indonéziában, amikor hasonló időjárási körülmények között győzött, a KTM-pilóta 25 körön keresztül vezetett. Ötödik MotoGP-futamgyőzelmét aratta.

Oliveira mögött Jack Miller végzett a második helyen. Az ausztrál éppen csapattársa, Pecco Bagnaia előtt ért célba, aki a harmadik helyet hozta. Mivel a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo csak a 17. helyen zárt, és nem szerzett pontot, Bagnaia már csak két ponttal van lemaradva a franciától az összesített tabellán.

A dobogósok nyilatkozatai következnek:

1. Miguel Oliveira: „Hosszú volt a verseny, de nem panaszkodhatok. Amikor vizes időben motorozunk, szupergyors vagyok. Amikor ma elkezdett esni az eső, természetesen Indonézia járt a fejemben, de a földön akartam maradni. Jól rajtoltam, és nem akartam hibázni. Nagyon örülök ennek a győzelemnek a szezon végén, még ha nem is szárazon, mert annak jobban örülnénk.”

2. Jack Miller: „Mindent beleadtam, és az utolsó körig nem adtam fel a győzelmet. Az utolsó szektorban sok gondom volt, a vizes kanyarokban nem mentem olyan jól, mert ott hiányzott a tapadás. Miguelnek nagyon erős volt a tempója. Kialakult egy száraz vonal, és azt hittem, hogy megint közel kerülhetek, de ez van. Ilyen körülmények között az élen motorozni tényleg nem könnyű feladat, Miguel erősen teljesített. Le a kalappal előtte. Pecco is hihetetlenül jó munkát végzett. Most már közelebb vagyok az élmezőnyhöz a világbajnokságban, legalábbis Phillip Island előtt még van esélyem. Az esküvőm is közeleg, nagyon boldog vagyok.”

3. Pecco Bagnaia: „Nagyon boldog vagyok. Ez a dobogó olyan számomra, mint egy győzelem, ez az első dobogós helyezésem esőben, eltekintve a tavalyi osztrák futamtól, ahol vegyes körülmények voltak. Szeretnék köszönetet mondani Millernek, mert a verseny előtt nagyon motivált azzal, hogy sokáig beszélgetett velem.”