2024. április 20. 10:23
KezdőlapMotoGPGuidotti: Miguel hihetetlen volt ma

Guidotti: Miguel hihetetlen volt ma

Thaiföldön Miguel Oliveira megszerezte a Red Bull KTM csapat második győzelmét a szezonban. Guidotti csapatfőnök el volt ragadtatva. Brad Binder a 10. helyig küzdötte fel magát.

Miguel Oliveira másodszor nyert egy hibátlan futamot teljesítve esőben, ismét egy ázsiai pályán.

„Miguel hihetetlen teljesítményt nyújtott.” – ujjongott Francesco Guidotti, a Red Bull KTM csapatfőnöke.

„A rajtnál az első körökben tizedik volt, rosszak voltak a látási viszonyok, amit az állandó bolyozás sem könnyítette meg. Miguel így is gyorsan felzárkózott. Nagyon gyors és nagyon ügyes volt, kiváló előzési manőverekre volt képes. Mindent nagyon ügyesen időzített, és minden támadást ragyogóan előkészített. Ma „küldetése” volt.”

„Tudjuk, hogy Miguel milyen erős ilyen körülmények között. Ma azonban a korlátozott látási viszonyok miatt különösen nehéz volt a feladata. Miután átvette a vezetést, minden rendben volt….. Ezután gyors, de biztonságos tempót tudott futni. Megint megcsinálta! Hihetetlen, ilyen körülmények között.”

„Brad Binder is gyors volt az edzésen, de a Q2-ben problémája akadt, és csak a tizenkettedik helyet szerezte meg a rajtrácson. Aztán Aleix a mai verseny első körében leszorította a pályáról. Brad a 15. helyre esett vissza, és küzdött, hogy előrébb kerüljön. A tizedik hely jó, feljebb léptünk a csapat-világbajnokságban. Már csak három futam van hátra. Nagyon optimisták vagyunk, és a maximumot fogjuk kihozni belőle.”