2024. április 20. 08:23
KezdőlapMotoGPMiller: Annyit mondtam Peccónak, hogy hinnie kell

Miller: Annyit mondtam Peccónak, hogy hinnie kell

A Ducati ásza, Jack Miller a japán győzelme után Thaiföldön is a dobogóra állhatott. Pontosan tudja, hogy hol veszítette el a versenyt Miguel Oliveirával szemben.

A thaiföldi Buriramban rendezett nehéz esős versenyen Jack Miller már korán az élre állt, később pedig keményen küzdött az esőművész, Miguel Oliveira ellen. A portugál a második előzési kísérlete után a célegyenesre vezető kanyarban megtartotta a fölényét, és megnyerte a futamot az ausztrál előtt.

Miller, aki a napokban elveszi barátnőjét, ennek ellenére bőségesen tudott örülni a második helynek.

„Csak két bemelegítő kört mentünk az esőben. Stresszes volt. Általában minden esős edzésen rögtön elég gyors vagyok. A középső szektorban – az 5-ös kanyar környékén – egy kicsit lemaradtam; Miguel ott nagyon gyors volt.”

„Még mindig harcban vagyunk a világbajnoki címért, szerencsére. Az első néhány alkalommal ellenálltam Miguel támadásainak. Ez egy hosszú, stresszes verseny volt. Ezután újra meg akartam próbálni a célban. A 3. és 4. szektorban az egész verseny alatt problémáim voltak. Ott több kockázatot akartam vállalni, lejöttem a száraz ívről, és egyenesbe kellett hoznom a motort. Így nem tudtam támadni az utolsó kanyarban. Fantasztikus nap volt ez a csapat számára, Pecco is kiváló versenyt futott. Ez egy jó nap volt számunkra a világbajnokság szempontjából.”

Miller a futam előtt motiválta csapattársát is:

„Csak azt mondtam neki, hogy hinnie kell. Eddig szuper munkát végzett, elvégre a világ legjobb versenyzői vannak itt. Azt hiszem, ez segített.”