2024. március 29. 09:46
KezdőlapMotoGPZarco: Meg akartam nyerni a versenyt

Zarco: Meg akartam nyerni a versenyt

A Pramac Ducati veteránja, Johann Zarco kemény, de tisztességes párharcot vívott Marc Márquezzel a negyedik helyért, de úgy döntött, hogy a célban nem támadja a világbajnoki aspiráns Pecco Bagnaiát.

A kétszeres Moto2-es világbajnok határozott manővert hajtott végre Marc Márquezzel szemben, ami egy enyhe érintkezést eredményezett. A francia célba vette márkatársát, Pecco Bagnaiát, de végül nem támadta meg.

„Ez egy jó negyedik hely volt. Ilyen körülmények között mindig nagyon nehéz koncentrálni. Ez egy kielégítő eredmény.” – hangsúlyozta Zarco.

„Meg akartam nyerni ezt a versenyt. A futam eleje azonban elég nehéz volt. A többi versenyző jobb tempót diktált, mint én. Aztán gyorsabb lettem. Azonban akkor már túl késő volt.”

„Ha két körrel korábban elkapom Peccót, akkor megelőzhettem volna, és talán utolérhettem volna az első kettőt. Már csak három kör volt hátra a kockás zászlóig. Amint elhagytam a száraz ívet, a motor elkezdett imbolyogni vagy csúszni. Túl veszélyes lett volna hibázni. Aztán azt mondtam magamban, hogy ilyen nehéz körülmények között a győzelem lett volna a cél, de a negyedik hely is elég nekem ma. Nagyon nehéz volt a koncentráció.”

„A közepes gumiabroncs jó választás volt. Nekem jót tett, hogy akkor kevesebb víz volt a pályán, így fel tudtam zárkózni.”