2024. április 26. 10:21
KezdőlapMotoGPCrutchlow megmondta a tutit

Crutchlow megmondta a tutit

Franco Morbidelli  kivételével az összes Yamaha-pilóta üres kézzel távozott a Buriramból. Cal Crutchlow a 19. helyezéssel kapcsolatos csalódottsága mellett a gyenge szereplés okát is megmagyarázta.

„Sokkal többre számítottam. De ez nem a Yamaha napja volt” – hangzott a WithU RNF Yamaha MotoGP versenyzőjének, Cal Crutchlow-nak józan ítélete. A brit a 15. rajthelyével jó rajtpozícióból vághatott neki az esős futamnak Buriramban. A rajtot azonban elrontotta, és az első kört csak a 21. helyen zárta. „A verseny rajtja hihetetlenül veszélyes volt, abszolút semmit sem láttunk. Ezért is lassultam le az első két körben.”

Emlékeztetőül: Crutchlow a második szabadedzésen törést szenvedett a jobb bokáján, így hátrányos helyzetből indult. A 36 éves versenyző azonban összeszorította a fogát, és a versenyen a világbajnok Fabio Quartararo ellen küzdött. „Egy csoportban voltam Fabióval. Nem tudott rendesen befordulni a kanyarba. Pontosan ugyanolyan érzésem volt, mint neki.”

Míg a francia szűkszavúan nyilatkozott gyenge teljesítményének okairól, addig Crutchlow megnevezte az okokat: „Túl magas volt a hőmérséklet, ezért túl nagy volt a légnyomás az első gumiban. Ezután a hátsó gumit terheltem, hogy megmentsem az első abroncsot, azonban közben tönkretettem a hátsó gumit.”

„Az eső csak súlyosbította azokat a problémákat, amelyekkel a motor száraz pályán küzd. A végén nem tudtam gyorsulni. Egy ponton megelőztem Fabiót, mert utolértük az előttünk lévő csoportot”számolt be Crutchlow. „Egy másodperccel Fabio előtt voltam, azonban aztán újra utolért. Nem tudtam megközelíteni az előttem lévő csoportot, és amúgy sem tudtam volna bajnoki pontokat szerezni, így hagytam őt elmenni. Ezután ugyanabban a pozícióban maradt, mint amiben korábban voltam.”