2024. április 20. 03:11
KezdőlapMotoGPBagnaia: Senki nem lesz olyan, mint Vale

Bagnaia: Senki nem lesz olyan, mint Vale

Szerda este Pecco Bagnaia volt a Rai 2 olasz késő esti „Stasera c’è Cattelan” című műsorának vendége. A Ducati sztárja beszélt a MotoGP világbajnoki esélyeiről, Fabio Quartararóról és Valentino Rossiról.

Francesco „Pecco” Bagnaia mindössze két ponttal van lemaradva a címvédő Fabio Quartararo mögött három futammal a szezon vége előtt. Mielőtt a motoros világbajnokság ázsiai túrája október közepén Phillip Island-en folytatódik, a 25 éves olasz szülővárosában, Torinóban vendégeskedett – többek között a Rai 2 közszolgálati televízióban is szerepelt.

Először Fabio Quartararóval való kapcsolatáról beszélt:

„Nagy a tisztelet köztünk, ami a legfontosabb dolog. Mi nagyon sok éve ismerjük egymást. A csapatom bemutatóján ismerkedtem meg vele még annak idején Olaszországban, amely Spanyolországban is érdekelt volt. Onnantól kezdve szinte mindig együtt versenyeztünk.”

„Nagyon következetes volt idén.” – dicsérte Bagnaia.

„A korábbi években több hullámvölgye volt – 2020-ban világbajnoki éllovas volt, de aztán kikapott. Tavaly aztán sikerült megnyernie a bajnoki címet. Idén sikerült nagyon kiegyensúlyozottnak lennie, bár szerintem a motorja gyengébb, mint a miénk. Ettől függetlenül nagyon jól teljesített.”

Arra a kérdésre, hogy melyik korszakban szeretett volna motorozni, Bagnaia könnyedén válaszolt:

„Az 1990-es évek végén vagy a 2000-es évek elején szerettem volna motorozni, mert akkoriban még nem volt közösségi média, ami bizonyára mindent megkönnyített”.

„Ebben a tekintetben hatalmas lépést tettem előre, már nem nézem a kommenteket és az ilyen dolgokat. Nem nekik kell bebizonyítanom, hogy gyors vagyok, hanem magamnak és a velem dolgozóknak.”

Bagnaia természetesen mentora, Valentino Rossi ellen is szeretett volna versenyezni.

„Még akkor is, ha véleményem szerint alulmaradtam volna ellene, szerettem volna legalább megküzdeni vele.”

„Annyival jobb volt, mint mindenki más. Senki sem lesz olyan, mint Vale. Ebből a szempontból tehát kisebb a nyomás. Az is igaz viszont, hogy 2009 óta egyetlen olasz sem nyert MotoGP-címet.”