2024. március 29. 14:17
KezdőlapMotoGPBastianini: A következő 3 futam minden lesz, csak nem könnyű

Bastianini: A következő 3 futam minden lesz, csak nem könnyű

Három futam van hátra a 2022-es MotoGP-szezonból és a maximálisan megszerezhető pontszám 75. Vajon Enea Bastianini még esélyes a világbajnoki címre?

„Mindannyian nagyon közel vagyunk egymáshoz. Már csak három futam hiányzik, így minden lesz, csak nem könnyű. Fogalmazzunk inkább így: biztosan érdekes lesz.” – mondta jelentőségteljesen a 2020-as Moto2-es világbajnok.

„Egy bonyolult versenyhétvégén vagyunk túl, de az biztos, hogy pozitívan tudom értékelni: A burirami esőben elért hatodik hely után a motivációnk továbbra is magas. Most három nagyon fontos verseny vár ránk, és a két egymást követő nagydíj, az ausztrál és a malajziai mindenképpen nagyon érdekes lesz.”

„Phillip Island-en még nem ültem MotoGP-motoron, így először meg kell ismernem az egész pályát. Sepangról viszont tudjuk, hogy ott gyorsak tudunk lenni. A februári tesztek fontos jelzéseket adtak nekünk.”

Valójában Bastianini érte el a legjobb időt az idei IRTA-teszten Sepangban – ez volt az előjele az egy hónappal későbbi katari győzelmének.