2024. március 28. 09:46
KezdőlapMotoGPQuartararo: Nem csak Peccóra fókuszálok

Quartararo: Nem csak Peccóra fókuszálok

A MotoGP világbajnokságot vezető Fabio Quartararo a keserű thaiföldi futam óta először szembesült az újságírók kérdéseivel csütörtökön Ausztráliában.

Az Ausztrál GP előtt Fabio Quartararo megerősítette Cal Crutchlow elemzését, miszerint a magas első guminyomás volt az oka a Yamaha-sztár thaiföldi problémáinak.

„Hibát követtünk el, és nagyon magas guminyomással indultunk.” – magyarázta a 23 éves francia.

„Természetesen a verseny végén kemény volt. Úgy döntöttem, hogy nem beszélek a sajtóval, és elnézést kérek mindenkitől, aki Thaiföldön volt.”

A burirami 17. hely volt a második legrosszabb eredménye a 2020-as aragóniai 18. hely után.

Quartararo már nagyon várja a hétvégét: „Ez az egyik kedvenc pályám, teli van nagyon gyors kanyarokkal. 2019-ben az FP1-en beütöttem a bokámat, akkor nem volt sok időm gyakorolni. A versenyen pedig a fűben kötöttem ki a második kanyarban. Szóval nincs sok tapasztalatom, de nagyon örülök, hogy visszatér ide végre a mezőny.”

„Azt hiszem, a bajnokságra kell gondolnunk. Ez most olyan, mintha a szezon eleje lenne, futamról futamra kell haladnunk. Majdnem ugyanannyi pontunk van Peccóval, de nem csak rá fókuszálok. Aleix, Enea és Jack is ott van. Természetesen az első három helyezett kicsit közelebb van egymáshoz, de úgy gondolom, hogy futamról futamra kell haladnunk – és ez egy jó verseny lehet számunkra.”

„Az előző évi bajnoki cím nagy önbizalmat ad nekem, és természetesen az elmúlt két év tapasztalata segít abban, hogy nyugodt maradjak ebben a helyzetben.”