2024. április 24. 01:57
KezdőlapMotoGPZarco: Az elején sokkoló volt a tempó

Zarco: Az elején sokkoló volt a tempó

„Sokan elfelejtettük a versenyzők közül, hogy milyen gyors ez pálya” – jelentette ki Johann Zarco a pénteki legjobb idő után.

Johann Zarco a MotoGP mindkét pénteki edzésén a leggyorsabb időt motorozta Ausztráliában, 38 ezredmásodperccel megelőzve Ducati-pilótáját, Marco Bezzecchit.

A francia mindazonáltal tiszteletet mutatott a festői pálya iránt, amelyet a világbajnoki naptár egyik leggyorsabb és legnehezebb pályájának tartanak.

„Sokan elfelejtettük, hogy milyen hihetetlen kanyarsebességet érhetünk el ezen a pályán. Az elején sokkoló volt a tempó” – mesélte a francia.

„Itt gyorsan vezetni hihetetlen érzés. Ha meg tudod csinálni – nagyszerű. Azonban, ha nehéznek találod, ez a pálya rémálommá válhat. Örülök, hogy problémamentes napunk volt, és a jó oldalon állok!”

A hűvös időben, ahol az aszfalton néhány nedves folt volt, Zarco kezdetben csak néhány kört tett meg, és inkább a gyors sprintekre koncentrált.

„Ez jó volt arra, hogy önbizalmat építsek ezzel a pályával kapcsolatban. Délután hosszabb etapokat tettem meg, és ez jót tett a versenytempónak. A végén lágy hátsó gumival mentünk, és ez még jobb volt.”

A világbajnoki hetedik helyezett versenyző csak jót tudott mondani az aszimmetrikus Michelin abroncsokról.

„Ez a pálya brutális a hátsó gumikkal. Már van tapasztalatunk ezzel a gumikonstrukcióval, és már szinte biztosak vagyunk benne, hogy mit fogunk használni a vasárnapi versenyen. A lágyabb keverék a gumiabroncs jobb oldalán, elöl és hátul egyaránt, rendkívül fontos. A MotoGP géposztály jelenlegi szintjén lehetetlen lenne olyan gumikkal indulni, amelyeknek a bal és a jobb oldalon ugyanaz a keveréke. Örülök, hogy ebben a kategóriában versenyezhetek, és nem a Moto2-ben vagy a Moto3-ban, ahol ezek az aszimmetrikus lehetőségek nem állnak rendelkezésre.”