2024. március 29. 06:58
KezdőlapMotoGPMartín: Pénteken még el voltam veszve

Martín: Pénteken még el voltam veszve

A Pramac Ducati versenyzője, Jorge Martín szerezte meg a pole pozíciót a Phillip Island-en szombaton. A spanyolnak azonban kezdetben gondjai voltak a pálya megszokásával.

Jorge Martín 1:27.767-es idejével győzedelmeskedett ellenfelei felett a királykategória kvalifikációján. A Ducati versenyzője a leggyorsabb körével új körrekordot állított fel Phillip Island-en. A korábbi rekord 2013 óta szerepelt a statisztikában: Jorge Lorenzo rekordját adta át a múltnak.

Martín – aki a pénteki első két edzés után még a 10. helyen állt – nagyon boldog volt a kvalifikáció utáni sajtótájékoztatón. A Ducati pilótájának ez a harmadik pole pozíciója ebben a szezonban, összességében pedig a hetedik.

„Egy újabb körrekord, ez nem történik meg minden nap, és ez nagyon különleges. Austinban működött, itt megint. Nagyon örülök ennek, élvezem a pillanatot.” – kezdte Martín.

„A kvalifikáció remekül sikerült. Már az első kifutásnál nagyon erősnek éreztem magam, de azt gondoltam, hogy nagyon nehéz lesz még gyorsabban menni. A második etapnál aztán gondjaim voltak a motor elejével. A határon voltam, sokat kockáztattam, és ezért meg is lett a jutalmam.”

„Pénteken eléggé el voltam veszve. Pecco még kívülről is megelőzött a 3-as kanyarban. Megvolt a tapasztalat, és utána mindent kielemeztünk. Meg kellett értenünk, hol vesztettük időt. Szombaton sikerült egy nagy lépést tennünk előre. A gyors kanyarok nagyon nehezek MotoGP-motorral, de jól éreztem magam.”

„Akarom ezt a győzelmet, és vasárnap mindent megpróbálok majd. Úgy érzem, készen állok. Nem tudom, hogy el tudok-e szakadni a mezőnytől, szerintem lesz egy négy-öt fős csoport elöl.”