2024. április 19. 20:33
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez: Nagy hibát követtem el

Álex Márquez: Nagy hibát követtem el

Az LCR Honda versenyzője, Álex Márquez jól versenyzett Phillip Island-en, de a 9. körben elkövetett egy hibát, ami neki és Jack Millernek is a versenyébe került. A stewardok büntetést szabtak ki.

Álex Márquez a 11. helyről kezdte meg az Ausztrál Nagydíjat Phillip Island-en. A 9. körben azonban a korábbi Moto3-as és Moto2-es világbajnok súlyos hibát követett el.

A 4-es kanyarban a 26 éves versenyző elvesztette uralmát motorja felett. Márquez 90 fokos szögben ütközött a helyi hős Jack Millerrel – ezzel mindkét versenyző kiesett a versenyből.

„Sajnos csak nyolc teljes kör volt.” – bosszankodott Álex Márquez a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

„Először is szeretnék bocsánatot kérni Jack-től, mert tönkretettem a hazai futamát. Megértem, hogy dühös, minden oka megvan rá. Hibát követtem el a kanyar bejáratánál.”

„Óvatosan mentem be a kanyarba, mert tudtam, hogy ott könnyű hibázni. Ezen a körön egy kicsit többet akartam támadni, mert az ellenfelek elkezdtek megelőzni. Amikor kicsit később fékeztem, a hátsó kerék blokkolt. Sajnálom Millert és a csapatát, valamint a saját csapatomat is.”

„Nagyon jól éreztem magam egyébként, ezért többet kockáztattam. A tempó erős volt, tudtam kímélni a hátsó gumit. Volt néhány kontaktom a versenyen Bezzecchivel, Rins-szel és így tovább. Minden srác ebben a csoportban akart motorozni. Az első támadási kísérletnél elkövettem a hibát.”

„Elszalasztottunk egy lehetőséget egy jó eredményre, de ilyen az élet. A versenyzésben mindenki követhet el hibákat, de ez a botlás egy kicsit sok volt.”

A baleset után Álex Márquez a Ducati boxába ment, hogy bocsánatot kérjen Millertől.

„Jack feldúlt volt, ez normális. Beszéltünk, de sok volt benne az adrenalin. Beszéltem Tardozzival is. Ez megtörténhet, Jack is elkövetett néhány hibát a múltban, különösen az első években. Ez nyilván nem mentség, nagy hibát követtem el.”

A futam után az ítélet is megszületett, Álex Márquez hosszú körös büntetést kap a következő versenyre.