2024. április 19. 05:06
KezdőlapMotoGPDarryn Binder az Intact GP csapatához igazol a Moto2-be

Darryn Binder az Intact GP csapatához igazol a Moto2-be

A MotoGP újonc Darryn Binder a következő szezonban a Moto2-es géposztályban fog versenyezni, a Liqui Moly Husqvarna által támogatott Intact GP csapatnál.

A dél-afrikai, aki a középső géposztályt kihagyva egyenesen a Moto3-ból váltott a MotoGP-be érkezett 2022-ben. A Moto2-t tűzte ki célul, miután 2023-ra nem kapott helyet a királykategóriában.

Binder – aki az idei szezonban 12 pontot szerzett, köztük a legjobb egy tizedik hely volt az esős mandalikai futamon – a frissen megkoronázott Moto2-es Európa-bajnok Lukas Tulovic mellett fog versenyezni. A Jürgen Lingg (Kalex) vezette csapat új támogatást kap a Husqvarnától.

A csapat véleménye az új felállásról

Lingg így nyilatkozott: „Nagyon hálásak vagyunk a Husqvarna Motorcyclesnek a belénk vetett bizalomért. Ez az egyesülés egy új és izgalmas lépés a csapatunk számára, amely egy új korszakot indít el.

„Új márkánk, új versenyzőink vannak és új az irány is. 2023-ban a motorok színe megváltozik, mindannyian motiváltan állunk a változáshoz és meg vagyunk győződve arról, hogy ez előrevisz minket”.”

„Végre sikerült a fehér-kéket a Moto3-ból a Moto2-be is felvinnünk, és nem is lehetnék boldogabb az új partnereinkkel, azzal, hogy a Husqvarna Motorcycles a következő korszakba lép” – tette hozzá Jens Hainbach, a Husqvarna Motorcycles Road Racing sportmenedzsmentjének vezetője.

„Jürgen a legtöbbünknél jobban ismeri a Moto2-t, és összességében úgy gondoljuk, hogy a márkához tartozó versenyzőink sok potenciált és fiatalságot egyesítenek magukban.”

A Husqvarna érkezése a Moto2-be azt jelenti, hogy a testvérmárkák – a KTM, a Husqvarna és a GASGAS – mindhárom osztályban jelen lesznek a következő szezonban.

Az RNF a következő szezonban a Yamaháról Aprilia gépekre vált, versenyzőpárosuk pedig Miguel Oliveira és Raúl Fernández less.

Binder újonctársa és a Moto2 regnáló bajnoka, Remy Gardner szintén elhagyja a MotoGP-osztályt a valenciai döntő után. Az ausztrál 2023-ban a Superbike-világbajnokságra vált.

Mit éreznek a versenyzők?

Darryn Binder: „Nagyon boldog vagyok, hogy jövőre a LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP csapat tagja lehetek. A csapat nagyon sok tapasztalattal rendelkezik és hihetetlenül profi! Alig várom, hogy kipróbáljam a Moto2-es motort, és hiszem, hogy együtt jó eredményeket érhetünk el. Remélem, hogy mindaz, amit idén a MotoGP-ben tanultam, segíthet abban, hogy a lehető leggyorsabban alkalmazkodjak a Moto2-be. És akkor remélhetőleg jó helyezésekért harcolhatunk majd. Nagyon hálás vagyok az egész csapatnak, hogy megadják nekem ezt a nagyszerű lehetőséget, és alig várom, hogy mindenkivel együtt dolgozhassak!”

Lukas Tulovic: „Az, hogy 2023-ban a LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP csapattal csatlakozom a Moto2 világbajnoksághoz, egy valóra vált álom. Évekig dolgoztam érte, edzettem és tényleg sokat áldoztam, hogy eljussak idáig. Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani Jürgen Linggnek, Stefan Keckeisennek, Wolfgang Kuhnnak és az egész csapatnak, valamint a csapat összes partnerének, hogy lehetővé tették számomra ezt Hatalmas köszönet illeti a Todorovic menedzsmentemet, a One Sportot és az edzőmet, Gregor Haslbergert is. Ők az elmúlt két évben mentálisan is tökéletesen felépítettek. Az edzőm olyan fitté tett, amilyen még soha nem voltam. Szeretnék még egy nagy köszönetet mondani minden partneremnek, akik támogattak a múltban és jelenleg is, és anyagilag is lehetővé tették az Európa-bajnokságot. Sikerült elérnem a célomat, hogy megnyerjem a Moto2-es Európa-bajnoki címet, és most már Európa-bajnokként vághatok neki ennek az új kihívásnak. Nagyon várom, és úgy érzem, készen állok rá. Nagyon várom már a következő szezont, és biztos vagyok benne, hogy ezzel a csapattal, az erős emberekkel és a profizmussal valóban nagy lépéseket tehetek, és megtalálhatom az új otthonom a világbajnokságban. Nagy köszönet az egész csapatnak és az edzőmnek. Alig várom már a következő szezont.”

Forráscrash.net