2024. április 27. 00:31
KezdőlapMoto2A VR46 Yamaha Master Camp csapata is teljes - Manu Gonzalez marad...

A VR46 Yamaha Master Camp csapata is teljes – Manu Gonzalez marad 2023-ban

A VR46 Yamaha Master Camp bejelentette, hogy Manuel Gonzalez 2023-ban is az alakulatnál marad Kohta Nozane csapattársaként.

A VR46 Yamaha Master Camp Moto2-es csapata is teljessé vált, miután bejelentették, hogy Manu Gonzalez 2023-ban is színeikben versenyez.

Tetsu Ono – a Yamaha Motorsport stratégiai divíziójának vezérigazgatója a következőt nyilatkozta a bejelentéssel kapcsolatban:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy 2023-ban is Manuel Gonzalezzel versenyezhetünk a Moto2-ben. Nagyszerű munkát végzett az első szezonjában, gyorsan alkalmazkodott az új motorhoz és az új pályákhoz. Láttuk, hogy mennyire elkötelezett minden nap az edzéseken, és milyen sok energiát fektet bele, ezért nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a csapatunkban van.

Remélem, hogy mindazt, amit idén tanult, felhasználja a következő szezonban és még erősebb teljesítményt nyújthat. Csapatunk második évébe lépve az a célunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki abból, amit ebben a szezonban elértünk, és maximálisan támogassuk Gonzalez és Nozane szereplését a Moto2 osztályban. Reméljük, hogy a következő szezonban is szurkolni fogtok a Yamaha VR46 Master Camp Teamnek!”

Gelete Nieto – a Yamaha VR46 Master Camp sportigazgatója:

„Örülök, hogy Manu jövőre is a mi versenyzőnk lesz. Jó munkát végzett 2022-ben, folyamatosan fejlődött. Tudjuk, hogy a kategória nem könnyű, de ő keményen dolgozik és mindig nagyon koncentrált, így megérdemli. Még két verseny van hátra, és reméljük, hogy jó eredményeket tud elérni, ami lendületet adhat neki a jövő évre.

2023-ban nagyobb lesz a nyomás Manu és a csapat számára is. Magasak az elvárásaink, és mindannyian együtt dolgozunk azon, hogy olyan eredményeket érjünk el, amilyeneket mindannyian szeretnénk.”

Manuel Gonzalez is elmondta érzéseit:

“Szeretném megköszönni a Yamahának, hogy hittek bennem és lehetőséget adtak, hogy jövőre is a csapatnál maradjak. Jó volt az első szezonunk: a csapat és én jól dolgoztunk együtt futamról futamra. Sok tapasztalatot szereztünk, minden helyzetből tanultunk és folyamatosan fejlődtünk. Voltak job és rosszabb hétvégéink, de mindegyikből tanultunk.

Nagy elvárásaim vannak a jövő évre, és szeretnék tovább fejlődni az alakulattal, mert jó csapat vagyunk együtt. Biztos vagyok benne, hogy az újonc évemben szerzett tapasztalatoknak köszönhetően harcba szállhatunk az első helyekért.

Örülök, hogy a csapatom ugyanaz marad, mert jól érzem magam velük. Minden nap keményen dolgoznak értem, és nagyon szenvedélyesek. Ez lesz a harmadik évem a Yamaha köreiben, és nem is lehetnék elégedettebb azzal, ahogyan velem bánnak. Jövőre is megpróbállak szórakoztatni titeket.”