2024. március 29. 11:48
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Sepangban mindig nagyon erős mindenki

Marc Márquez: Sepangban mindig nagyon erős mindenki

A MotoGP mezőnye úton van a következő, sepangi nagydíj felé: a Repsol Honda sztárja, Marc Márquez motivált a Phillip Island-i sikerélmény után, ugyanakkor igyekszik visszafogni magát.

Marc Márquez idén februárban, Sepangban lendült vissza először MotoGP-motorra, miután 2021. október 30-án történt balesetét követően hetekig kettős látással küzdött. Nem ez volt az egyetlen visszatérése ebben a szezonban. A 29 éves spanyol, miután átesett összesen negyedik felkarműtétjén, ismét csúcsformában van, amit a vasárnapi Phillip Island-i erős második helye – egyben a 100. MotoGP-dobogója – is bizonyított.

„Úgy érkezünk Malajziába, hogy egy csodálatos versenyen vagyunk túl Phillip Island-en, de tovább kell dolgoznunk. Az ausztrál pálya egyedi, így nem számíthattunk arra, hogy rögtön gyorsak leszünk. Sepangban mindig nagyon erős mindenki, mert rengeteg adatunk van a tesztekről.” – jegyezte meg a Repsol Honda sztárja.

„Mint mindig, most is arról lesz szó, hogy kimegyünk a pályára, tesztelünk néhány dolgot, és megnézzük, mi a helyzet. A mostani eredmények nagy motivációt jelentenek számomra és a csapat számára. Olyan pillanatban vagyunk, amikor a munka folytatásáról és a szezon lehető legjobb befejezéséről van szó.”

Bár Marc Márquez az idei szezon eddigi 18 futamából nyolcat sérülés miatt kihagyott, egyértelműen ő a legjobb Honda-pilóta a tabellán: két nagydíjjal a vége előtt 31 pont választja el a tizedik helyezett, Miguel Oliveirától. Így nem kizárt, hogy befoghatja a portugált a pontversenyben.