2024. március 29. 13:08
KezdőlapMotoGPBastianini légzsákja kinyílt a versenyen

Bastianini légzsákja kinyílt a versenyen

Enea Bastianini légzsákja kioldott, de végül a 20. helyről az 5. helyre ért fel, mindössze 0,557 másodperccel lemaradva a győztes Mir mögött Phillip Islanden.

Mivel a gumikímélés kritikus volt Phillip Islanden, Bastianini neve automatikusan az élmezőnyben motorozó versenyzők között bukkant fel. De a 15. rajtkockából – miután Miguel Oliveira feltartotta a kvalifikáción – a verseny első körei után rémálomszerű 20. hely lett.

„Nem vagyok teljesen boldog, habár kétségtelenül nagyszerű versenyünk volt, de egy jobb rajtpozíció segített volna” – mondta a Gresini Ducati versenyzője.

„Tudtuk, hogy a 15. helyről indulva bonyolult lesz, de az első kör nagyon furcsa volt, mert [a többiekkel együtt haladva] nagyon idegesnek éreztem a motort, aztán az utolsó kanyarban [egy nagy rázkódás miatt] kinyílt a légzsákom.

„Másfél kört mentem felfújódott légzsákkal és sok pozíciót veszítettem, de körről körre magabiztosabb lettem és végül nagyon közel végeztem az első csoporthoz.” Bastianini az utolsó körben megelőzte a verseny első felében vezető Jorge Martínt és Luca Marinit, de néhány tizeddel lemaradt a dobogóról.

„Bíztam a dobogóban, mert nagyon közel voltam hozzá”mondta a négyszeres 2022-es futamgyőztes. „A végén megelőztem Martínt, Marinit és Aleixet, de a hátulról indulás eldöntötte a versenyemet.”

„Az, hogy itt Phillip Islanden erős voltam, nagyszerű eredmény. Mivel a pálya új volt számomra a MotoGP-motorral és a többi osztályban sosem értem el itt igazán jó eredményeket. Ezért biztosan mosolyogva utazom tovább.”

Forráscrash.net