2024. március 29. 07:16
KezdőlapMoto2Navarro combcsontörést szenvedett Phillip Islanden

Navarro combcsontörést szenvedett Phillip Islanden

Jorge Navarrot combcsonttörés miatt megműtötték, miután a vasárnapi Ausztrál Moto2-es nagydíj korai szakaszában, Phillip Islanden bukott és a hátulról érkező Simone Corsi eltalálta őt.

A Pons HP40 versenyzője közvetlenül Corsi útjába esett, amikor az újonnan elnevezett Miller-kanyar (4-es kanyar) kijáratánál a spanyol bukott. Az ütközés következtében az akkor 23. helyen álló Navarro a pálya szélén lévő fűre csúszott, ahol lábsérülései miatt nem tudott megmozdulni.

Furcsa módon a versenyt nem szakították meg, miközben Navarro a pálya szélén ült. Körök teltek el, mire a spanyolt hordágyon elvitték, majd a melbourne-i kórházba szállították.

A Navarro Instagramján közzétett frissítés szerint: „Helló mindenkinek! A tegnapi baleset után, hála Istennek, Jorge jól van. A lábát már megműtötték. Most már csak azt kell megnéznünk, hogyan épül fel, és mikor térhet haza. Reméljük, hogy @simonecorsi24 is hamar rendbe jön.”

Corsi, aki ujjsérülést szenvedett, a közösségi médiában írt: „Sajnálom, hogy nem tudtam elkerülni @jorge_navarro9-et, de kívánom neki, hogy gyógyuljon meg és hamarosan újra nyeregbe szálljon… Nekem mindenképpen műtétre lesz szükségem a kisujjamon, és remélem, hogy én is minél hamarabb felépülök.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Corsi (@simonecorsi24) által megosztott bejegyzés

 Navarro – aki kétszeres Moto3-as futamgyőztes és tíz dobogós helyezést ért el a Moto2-ben – a következő szezonban a Ten Kate Yamahával indul a Supersport-világbajnokságban.

Az eset a két versenyző között a Twitteren:

Forráscrash.net