2024. április 25. 18:03
KezdőlapMotoGPCrutchlow: Az első versenyem amikor nem izzadtam meg Ausztráliában

Crutchlow: Az első versenyem amikor nem izzadtam meg Ausztráliában

A Yamaha versenyzője, Cal Crutchlow elmondta mik a Yamaha problémái és mire kell Quartararónak odafigyelnie.

Cal Crutchlow a 13. helyen haladt át a célvonalon Phillip Islanden az elrontott első kör után. A brit a futam után nemcsak a saját versenyére reflektált, hanem a Yamaha és Fabio Quartararo helyzetére is a Pecco Bagnaia (Ducati) elleni világbajnoki csatában.

„A motorunk nem elég gyors ahhoz, hogy az 1-es kanyar előtt előzni tudjunk Phillip Islanden. Sokkal gyorsabbnak kellett volna lennem”mondta Crutchlow. „De egyébként elégedett voltam a motorral. Ez volt az első verseny, ahol nem izzadtam meg itt – elég jól éreztem magam a motoron.”

Crutchlow azonban tudja: „A Yamahának problémái vannak. Oké, Darryn Binder jó eredményt ért el vasárnap, mert a kemény gumit használta és mögöttem volt. Elég gyors volt a végén, mert sokkal jobban motorozott, mint az elején – sokkal nagyobb kanyarsebességgel, ez látszott az adatokon is.”

„Fabio kiesése persze rossz, de kockáztatni kell, ilyenkor előfordulhatnak ilyen dolgok. Az élen motorozott a világ legjobb versenyzői ellen.” Crutchlow ezután elárulta: „Üzenetet küldtek nekem a műszerfalon, hogy Fabio mögöttem van. Nem láttam az üzenetet, de tudtam, hogy valahol ott kell lennie, mert egy ponton szélesre ment. Aztán az egyik kanyarban hátranéztem, és megláttam őt – aztán elment mellettem.”

„Fabio fejben erős, a verseny végéig az élen lehetett volna, de hibázott, és ezért meg kellett fizetnie. A motorja lassú volt az egyenesekben, de a kanyarokban sokat javított. Most meg kell próbálnia újra nyerni Malajziában, most már csak ennyit tehet.”